Facebook korisnicima podelio 12 miliona "crvenih kartona"

Čak 167 miliona postova označeno je zbog neproverenih informacija o korona virusu

  • 0
Facebook Foto: Unsplash.com

Kompanija Facebook je, tokom ove godine, obeležila čak 167 miliona postova za koje je, u proveri verodostojnosti, utvrđeno da sadrže neproverene informacije o virusa kovid 19.

Dodavanje oznaka upozorenja zbog kršenja pravila o širenju neporovernih informacija počelo je u martu. Od tada do danas, 12 million postova korisnika potpuno je uklonjeno sa te društvene mreže, budući da su kompaniji smatrali da bi oni svojim sadržajem mogli da nanesu direktnu štetu korisnicima.

Ovi podaci deo su nedavno predstavljenog kvartalnog izveštaja koji je bio posvećen upravo sadržaju koji kompanija uklanja zbog kršenja pravila, prenosi Tech Xplore.

Neistinite informacije predstavljaju najrasprostranjeniji problem, ali se među obeležnim i uklonjenim sadržajem nalaze i brojni primeri koji potpadaju pod druge kategorije, kada je razlog zabrane u pitanju, kao što su različite vrste uznemiravanja i nasilja, govor mržnje ili "običan" spam različite sadržine.

Često kritikovan da dozvoljava prevelike količine govora mržnje, Facebook je saopštio da je samo u trećem tromesečju ove godine sa te platforme uklonjeno ili označeno 22.1 miliona postova, što je čak 95 odsto postova na koje je odregovano pre nego što ih je neko od korisnika prijavio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA