≫ 

Ovo su najbolje aplikacije za "godinu provedenu u 4 zida"

Dok su 2019. visoko ocenjene aplikcije za aktivnosti u prirodi, najtraženije ovogodišnje pokazuje koliko ova godina bila drugačija od prethodnih...

  • 0
kompjuter, mobilni, aplikacije, telefon Shutterstock

U prošlogodišnjem izboru za Apple aplikaciju godine najbolje se pokazao "alat" koji je korisnicima omogućavao kvalitetno fotografisanje aktivnosti u prirodi uz upotrebu duge ekspozicije. Ove 2020, međutim, iz poznatih razloga, većina aktivnosti, pa i upotreba telefona, mnogo više su vezane za vreme provedeno u kući...

Zato je nagrada i pripala aplikaciji Wakeout, koja korisnicima daje predloge za aktivan odmor kod kuće. U pitanju su vežbe koje mogu da se rade sa kauča i koje pomažu ljudima da se "izduvaju" posle posla, savršene za ljude koji se kreću od kreveta do radnog stola.

Među najboljim aplikacijama za ovu godinu po izboru Googlea našla se i Disney+ and Loóna, koje korisniku obezbeđuju slike i zvukove osmišljene tako da mu pomognu da bolje zaspi.

I već na prvi pogled ovaj izbor deluje kao da smo svi ove godine po ceo dan sedeli kod kuće pod stresom. Što i nije daleko od istine...

Ovogodišnji izbor aplikacija pokazuje da je tehnologija imala važnu ulogu da nam pomogne da se adaptiramo na nove uslove života, rada, slavlja, vežbanja i svega što smo ove godine bili prinuđeni da radimo od kuće, piše CNN.

Na Googleovoj listi se našla i Calmaria, aplikacija koja korinicima pomaže da se smire i opuste koordinacijom tehnika disanja.

Za najbolju aplikaciju za zabavu proglašen je Bazaart, kojom je moguće menjati pozadinu na fotografijama, pa korisnici tako bar mogu da se pretvaraju da su negde gde nisu mogli da odu zbog pandemije korona virusa.

Najbolje aplikacije 2020 Foto: Google

Za najbolju igru iz Google Play prodavnice za 2020. proglašena je SpongeBob: Krusty Cook-off. Nova igrica sa dobro poznatim likovima bila je ovogodišnji izbor korisnika.

Neke od izabranih aplikacija, međutim, nisu služile samo za pomoć tokom meseci uglavnom provedenih u četiri zida, već su se pretvorile u ozbljan biznis.

Tako je Zoom, koga je Apple proglasio najboljom aplikacijom za iPad, ove godine ostvario rast od čak 3.000 odsto, postavši od "obične" platforme za video konferencije, alat putem koga danas prisustvujemo sastancima, druženjima, a možda i slavama, ali i putem koga vlade održavaju sednice i održavaju međunardne sastanke.

I Apple i Google zaključuju da su aplikacije u velikoj meri korišćene u dobre svrhe, kao što su zdravlje i ekonomski razlozi, i kao dobar pimer navode ShareTheMeal, aplikaciju Ujedinjenih nacija za doniranje novca u dobrotvorne svrhe.

Video: Crna mačka, zgodni mačor: Ovaj frajer i njegova ljubimica postali su internet senzacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA