≫ 

Ostali ste bez nekih funkcija na Messengeru i Instagramu? Facebook ih je namerno uklonio

Facebook je onemogućio neke opcije svojih aplikacija usled primene najnovijih pravila privatnosti koje je uvela Evropska unija

  • 2
fejsbuk facebook mesindzer messenger Foto: Pixabay

Facebook je upravo uklonio veći broj opcija iz svojih Messenger i Instagram aplikacija dostupnih korisnicima u Evropi.

To je posledica najnovijih pravila privatnosti koje je uvela Evropska unija. Najnovije promene Direktive o privatnosti (ePrivacy Directive), osmišljena je tako da spreči velike internet kompanije da pretražuju sadržaj poruka i metapodataka korisnika u reklamne svrhe, što je za rezultat imalo da Facebook jednostavno onemogući neke opcije svojih aplikacija.

Zbog toga je većina korisnika u Evropi ostala bez mogućnosti kreiranja anketa u pomenutim aplikacijama, Instagram je ostao bez nekih filtera za fotografije (zasnovanih na proširenoj realsnosti), dok korisnici Messengera sada ne mogu više da daju nadimke svojim kontaktima u aplikaciji.

Kod osnovnih funkcija važnih za komunikaciju, slanja tekstualnih poruka i video poziva, ništa nije uklanjano.

Facebook nije trajno povukao ove opcije, već radi na tome da ih prilagodi novim pravilima. Iako za to nije dat konkretan rok, iz te kompanije saopštavaju da će "sve opcije ponovo moći da se koriste što pre bude moguće".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    22. decembar 2020 | 19:37

    I to me zabole.

  • .d

    22. decembar 2020 | 17:18

    Ko zna kako su..Ako su posebne verzije .apk fajla onda moze biti a ako su samo softwerski ih daljinski iskljucili nema nista od toga jer oni su svaki put do sad kad dobiju kaznu ponavljai iste radnje samo na drugi nacin ih skrivali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA