≫ 

Milioni korisnika 1. januara ostaju bez WhatsApp-a, saznajte da li ste i vi među njima

Ako je odgovor potvrdan, pročitajte kako možete trajno da sačuvate poruke koje su vam važne...

  • 2
WhatsApp, Vocap Foto: Pixabay

Najpopularnija mobilna aplikacija za slanje kratkih poruka WhatsApp od 1. januara neće više biti dostupna milionima korisnika.

Tako će oni koji koriste starije modele pametnih telefona, odnosno starije verzije operativnih sistema Android i iOS na njima ostati bez mogućnosti komunikacije tokom novogodišnjih praznika.

Posle najnovijeg ažuriranja popularne aplikacije za razmenu poruka, fotografija i videa, korisnici starijih uređaja će morati ili da ažuriraju svoje operativne sisteme ili da nabave nove telefone.

Ažuriranu verziju WhatsApp-a neće više moći da koriste Apple uređaji koji koriste sve verzije operativnog sistema starije od iOS 9. Kod Androida, oni koji koriste verziju tog operativnog sistema stariju od 4.0.3 od 1. januara ostaju bez WhatsApp-a.

Koji telefoni?

Konkretno, aplikacija neće moći da se koristi modelima starijim od iPhone-a 4. Međutim, iako su izašli pre pojave iOS-a 9, modeli iPhone 4S, 5, 5S, 6 i 6S će moći da koriste novu verziju aplikacije, nakon što prethodno ažuriraju operativni sistem na noviju verziju.

Što se korisnika Android telefona tiče, oni koji koriste modele kupljene 2011. godine ili ranije, i na njima imaju 4.0.3 verziju operativnog sistema, na noviju verziju WhatsAppa će morati da zaborave. Moraće i da razmisle o tome da, ukoliko žele da nastave da se dopisuju, sebe za predstojeće praznike česte novim pametnim telefonom.

Kako sačuvati poruke?

Ukoliko u staroj verziji aplikacije imate poruke koje želite da sačuvate, to možete uraditi njihovim slanjem na svoju imejl adresu, u atačmentu mejla.

Da biste to izveli, potrebno je da otvorite konverzaciju koju želite da sačuvate, zatim odaberete padajući meni (klikom na tri tačkice u gornjem desnom uglu), pa zatim: odaberite opciju More > zatim Export chat.

Nakon toga, samo pratite uputstva na ekranu i poruke će se uskoro naći u inboksu vašeg imejla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    29. decembar 2020 | 17:59

    Ја сам одавно! Деинсталиран!

  • ...

    31. decembar 2020 | 07:15

    Hajmo realno,ko uopste koristi android telefon koji je navrsio preko 9 godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA