≫ 

WhatsApp novom opcijom uzvraća udarac! Ili bar pokušava...

Meta, međutim, nisu suparničke aplikacije Signal i Telegram, nego u poslednjih godinu dana megapopularni Zoom

  • 3
WhatsApp, Vocap, devojka, telefon, aplikacija Foto: Unsplash

Nakon što je njihova popularna čet aplikacija doživela pravi "egzodus" korisnika, koji su zbog novih pravila koja je WhatsApp uveo uglavnom počeli da koriste Signal i Telegram kao alternativu, u toj kompaniji su zaključili da su im potrebne promene.

Pošto mobilna verzija WhatsAppa već duže vreme korisnicima nudi mogućnost videopoziva, uskoro bi trebalo da je dobije i ona namenjena računarima. Beta testeri javljaju da je opcija videopoziva za PC izuzetno jednostavna za korišćenje.

Popularna aplikacija ovim potezom želi da, i dalje ogromnoj, bazi svojih korisnika ponudi uslugu sličnu megapopularnoj video konferensing platformi Zoom, koja je zahvlajujući pandemiji korona virusa i radu od kuće, tokom 2020. godine "porasla" više desetina puta u odnosu na 2019. i postala najpopularniji video čet servis na internetu.

Nova usluga će se, kao i do sada, zasnivati na telefonskim brojevima korisnika, što znači da će za videopozive koristiti bazu kontakata iz telefona korisnika "osnovne" WhatsApp aplikacije, podseća Tom's Guide.

U WhatsAppu pretpostavljaju da bi ova promena mogla da bude jedna od mera koje će ih spasiti, ili će barem pokušati, od bega još većeg broja korisnika.

Sa tim na umu, WhatsApp je pomerio rok početka primene novih pravila sa prvobitnog 8. februara na 15. maj, dajući time korisnicima više vremena da se sa njima bolje upoznaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir Dj

    28. januar 2021 | 10:07

    Fantasticni Telegram nikada ne bih otkrio da Whatsapp nije poceo da tupi!

  • Majkl Džondar

    28. januar 2021 | 19:27

    Izbrisao sam nalog na What's App-u pre oko dve godine a prestao sam da ga koristim još kad ih je kupio FB. Telegramom sam prezadovoljan, brz je poput WA, možda i brži. Mogu da se šalju fajlovi bez ograničenja veličine, nivo personalizacije nisam video veći na bilo koj aplikaciji za čet ni približno. Plus, desktop aplikacija radi bez greške.

  • nest

    28. januar 2021 | 04:14

    Pa da me gledaju kroz monitor? Nema sanse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA