Još jedna radikalna promena: WhatsApp više neće raditi na ovim telefonima

Ukoliko koristite Ajfon uređaje, povedite računa

  • 0
WhatsApp Foto: Freepik.com

Aplikacija WhatsApp već duže vreme nije u najpovoljnijem pložaju, zbog nekih nametnutih pravila, koja su primorala korisnike da se okrenu konkurentskim kompanijama, kao što je Telegram.

Najnovija vest vezana za WhatsApp, čija je roditeljska firma Facebook, jeste da popularna aplikacija za ćaskanje više neće raditi na određenim mobilnim telefonima - npr, ako na Ajfonu imate instaliran iOS 9 ili neku drugu verziju naniže.

Kompanija već neko vreme pruža podršku starim verzijama popularnih operativnih sistema, ali je tome sada došao kraj, piše na sajtu makeuseof.com. WhatsApp je ovu vest najavio i zvanično, što znači da stariji Ajfon uređaji neće moći da pokrenu ovu aplikaciju.

Dobra vest je što veliki broj Ajfon telefona, koji rade na iOS-u 9 - podržava i novije verzije sistema. Dva "ugrožena" aparata u ovom slučaju su Ajfon 4 i Ajfon 5, jer se na njih ne može nadograditi iOS 10.

Ako imate novi Ajfon, a niste sigurnu koju verziju iOS-a koristi, to možete proveriti preko sledećih opcija: Settings>General>About. Imajte u vidu i da nemate nužno iOS 10 ili kasnije verzije, ako imate nov aparat. Pod stavkom Software Version možete videti svoju verziju operativnog sistema.

Ako se pitate kako nadograditi iOS, evo odgovora. Otvorite Settings>General> Software Update i dozvolite uređaju da potraži i instalira potencijalne nadogradnje.

Video: Naučnik oduševio izumom: Uzmite stari CD, karton i lepak i napravite kućnu elektranu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA