Influenseri, konačno ste dočekali: "Instagramov TikTok" stigao do korisnika u Srbiji

Nova funkcija Reels korisnicima omogućava da snimljeni video dopune muzikom, efektima i drugim kreativnim alatkama...

  • 0
Instagram Reels Foto: Instagram / Promo

Društvena mreža Instagram nedavno je uvela novu video opciju Reels, svojevrsni odgovor na megapopularnu kineski aplikaciju TikTok, koja je upravo postala dostupna i u Srbiji. Nova funkcija, koja korisnicima daje nove mogućnosti u stvaranju kreativnih video-snimaka, od avgusta 2020. godine bila je dostupna samo u određenim zemljama.

Reels korisnicima omogućava da snimaju i stvaraju video-snimke u trajanju od 15 do 30 sekundi, koje mogu da dopune muzikom, efektima i drugim kreativnim alatkama, navode iz Instagrama.

Funkcija predstavlja mešavinu dosadašnjih priča (Stories) i objava (Posts), pošto će drugi korisnici moći da gledaju snimke napravljene novom funkcijom kao objave.

Osim dodavanja muzičkih numera, korisnici koji budu snimali sadržaj pomoću funkcije Reels moći će da dodaju efekte proširene stvarnosti (AR), kao i da određuju brzinu snimka, prenosi RTS.

Funkcija Reels je osmišljena još 2018. godine pod imenom Lasso, kada je i testirana kao odvojena aplikacija. Kao Reels je postala dostupna u novembru 2019. godine, i to za korisnike u Brazilu. Od avgusta 2020. godine postala je dostupna i korisnicima u SAD, Indiji, Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji, Španiji, Meksiku, Argentini i u još nekim zemljama.

Instagrama nije saopštop u kojim zemljama je Reels sada postao dostupan, pa još nije poznato da li je u pitanju širenje funkcije za sve korisnike ili je Srbija samo jedna od zemalja u kojoj je nova funkcija postala dostupna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA