Uskoro ćete sami odlučivati čime će se Facebook moći da vas "filuje"

Novi "Feed Filter Bar" će, između ostalog, korisnicima omogućiti da odaberu do 30 prijatelja i stranica čije će objave imati prioritet prikazivanja

  • 0
Facebook, telefon Foto: Tanjug/AP

Facebook korisnicima često prvo prikazuje, ili im čak isključivo prikazuje, one sadržaje koje algoritmi odaberu na osnovu njihovih preferencija, odnosno one za koje "misli" da bi im se mogli svideti.

Izgleda, međutim, da je internet gigant konačno odlučio da to promeni i da korisnicima omogući da sami odlučuju o sadržajima koji će im se prikazivati u vrhu njihovog News Feed-a.

Facebook je na svom kompanijskom blogu najavio uvođenje "Feed Filter Bar"-a, koji će se nalaziti u vrhu prikaza na mobilnoj aplikaciji, i korisnicima omogućavati prikaz sadržaja koji one žele da vide, prenosi BBC.

Feed Filter Bar Foto: Facebook

Novi način prikaza donosi i opciju "Favourites", koja će korisnicima omogućiti da odaberu do 30 prijatelja i stranica čije će objave imati prioritet prilikom prikazivanja na njihovim Facebook profilima.

Bez obzira na to, korisnicima će i dalje ostati mogućnost prikaza najnovijih sadržaja prema hronološkom redu, kao i mogućnost da Facebookov algoritam i dalje sam odlučuje o sadržaju koji će imati prioritet pri prikazivanju.

Osim ovoga, još jedan novitet je to da će Facebook ubuduće korisnicima prikazivati objašnjenja i kriterijume po kojima im se prikazuju i preporučuju određeni sadržaji i stranice koje ne prate.

Nova opcija prikaza sadržaja prvo će postati dostupna korisnicima Android uređaja, dok je iOS korisnici mogu očekivati u narednim nedeljama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA