Procureli privatni podaci pola milijarde ljudi s Fejsbuka: Od broja telefona do prethodne lokacije

Osetljivi lični podaci preko pola milijarde korisnika Fejsbuka procureli su na hakerski forum

  • 2
Facebook, Fejsbuk Foto: Unsplash

Na internetu su danas osvanuli lični podaci preko pola milijarde korisnika Fejsbuka i ukazali na poteškoće ove kompanije da čuva osetljive informacije, javlja Blumberg.

Procurele informacije uključuju telefonski broj, Fejsbuk identifikaciju, puno ime, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-pošte, privatni status i biografiju, navodi američka agencija.

Osetljivi lični podaci preko pola milijarde korisnika Fejsbuka procureli su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne onlajn napade, tvrdi Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme "Hudson Rock", koji je ranije danas na Tviteru objavio ovu informaciju.

Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019. a u januaru 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli da koriste informacije i za pristup brojevima telefona korisnika.

Najnovije curenje podataka se sada proširilo na Facebook ID, puno ime, lokaciju, prethodnu lokacija, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, privatni status i biografiju.

Prema Alonu Galu, informacije bi sada mogle da budu korisne hakerima za razne vrste prevara kao i da posluže u marketinške svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amarcord

    4. april 2021 | 20:03

    Ја сам се те "напасти" ослободио, немам ФБ већ дуже од годину дана а и ни једну другу од осталих "мрежа" ! Много је лакше и лепше у животу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA