Popularna Googleova aplikacija ima novu opciju koja nam pokazuje koliko smo uništili našu planetu

Sada je moguće "skoknuti" do bilo koje lokacije na svetu i baciti pogled na to kako su se širili gradovi, krčile šume, topio led, nestajala jezera...

  • 0
Google Earth Timelaps Printscreen: Google Earth Timelaps

Postoji razlog zbog koga nas vremenske prilike u aprilu počaste snegom jednog, a temperaturom od 25 stepeni već sledećeg dana. Klima se menja sve više, promene su nagle, a ogroman deo odgovornosti za to snosi čovek.

A kako je od osamdesetih godina naovamo Zemlja bogatija za preko tri milijarde ljudi, možda će vas zanimati koliko se životna okolina promenila u prethodne četiri decenije.

Tu na scenu stupa Timelapse, nova opcija popularne aplikacije Google Earth.

U saradnji sa američkom svemirskom agencijom NASA, Evropskom svemirskom agencijom ESA, Evropskom komisijom i Američkim geološkim zavodom, kompanija je na osnovu 24 miliona fotografija od pet različitih satelita sastavila mozaički video čitave planete, piše Svet kompjutera.

Tako je sada moguće "skoknuti" do bilo koje lokacije na njoj i baciti pogled kako su se širili gradovi, krčile šume, topio led, nestajala jezera...

Plan Googlea je da se Timelapse svake godine ažurira, kako bi njegov prikaz uvek bio aktuelan. A kako sve to, pogledajte u ova tri videa u tekstu.

Video: Ovo smo mi uradili našoj planeti! Led se topi na severnom polu

(Telegraf.rs/Sk.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA