≫ 

Lakše blokiranje smarača i nasilnika i lajv emitovanje satima: Nikad više noviteta na Instagramu!

Korisnici će prenose uživo moći da gledaju u ličnim privatnim arhivama do 30 dana nakon objave, a imaće i mogućnost blokiranja povezanih naloga istih "zlostavljača"

  • 0
instagram Foto: Pixabay.com

Jedna od najpopularnijih društvenih platformi na internetu uvodi niz promena i noviteta, među kojima je i jedna nova bezbednosna funkcija.

Istagram je upravo najavio da će korisnici ubuduće moći da koriste strimig uživo u trajanju od, do skoro maksimalnih, 60 minuta, pa do četiri sata. Ovu opciju će moći da koriste svi koji nisu kršili pravila, pre svega ona koja se odnose na kršenje intelektualnog vlasništva.

Korisnici će moći da gladaju svoje prenose uživo u ličnim privatnim arhivama do 30 dana nakon objave, kao što je to i do sada bilo slučaj sa objavama Story-ja. A tu je i mogućnost preuzimanja sadržaja i kasnijeg objavljivanja na drugim društvenim mrežama, piše The Verge.

Korisnici će imati mogućnost pregleda kategorije Live Now u okviru IGTV, koji će im dati pregled dostupnih prenosa uživo u tom trenutku.

Bolje filtriranje uvredljivih poruka i spama

Pored novih video opcija, Instagram je dodao i više novih opcija za filtriranje uvredljivih i spam poruka, kao i za blokiranje virtuelnih nasilnika, odnosno primanje ličnih poruka koje takvi korisnici šalju (Direct message - DM), putem kojima korisnici najčešće i dolaze u kontakt sa nepoznatim osobama i potencijalnim zloupotrebama.

Instagram uvodi mogućnost automatskog brisanja poruka koje sadrže uvredljive reči, fraze ili emodžije, pre nego što ih korisnik vidi, navodi se na zvaničnom Instagram blogu. Uvodi se i mogućnost blokiranje neželjenih osoba, odnosno naloga, prenosi Daily Mail.

Insta Filteri Foto: Instagram

Istovremeno, korisnici će dobiti i mogućnost blokiranja novih, odnosno povezanih, naloge istih "zlostavljača", čime se sprečava dalje "lančano" maltretiranje.

Iz Instagrama najavljuju i uvođenje posebnog Inboxa za poruke koje dolaze od onih koji se ne nalaza na listi prijatelja korisnika, čime se filtriraju spam poruke.

Video: Kaća Živković pokazala koliko je rastegljiva, dok se svaki mišić ocrtava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA