Ako vam odjednom zafali memorije na telefonu, ovo su aplikacije o čijem brisanju treba da razmislite

I pored toga što savremeni telefoni imaju sve više memorije, nekada nam ni to nije dovoljno...

  • 1
Društvene mreže, aplikacije, TikTok, Instagram, Facebook Foto: Shutterstock

Svi na svojim telefonima imamo bar po jednu nepotrebnu aplikaciju, ako ne i više njih.

Ukoliko vam, u nekom trenutku, bude falilo mesta za fotografije, muziku ili druge aplikacije koje su vam potrebne, najčešće su ove aplikacije te o čijem brisanju bi trebalo da razmislite.

QR kod skeneri

Ove aplikacije vem omogućavaju da skenirate QR kod, nakon čega vaš telefon otvara internet-stranicu koja je u njemu "zapisana". Ovakve aplikacije su postale posebno popularne tokom pandemije, zbog preporuke da se sve radi "beskontaktno", piše sajt Komando.

Ipak, QR skeneri mogu da budu opasni jer se često čine kao "obične aplikacije" koje ne služe mnogo čemu, a često unose virus u vaš uređaj. Uz sve to, većina današnjih telefona dolazi sa unapred instaliranim QR skenerom, pa proverite da se nije negde "sakrio". U tom slučaju obrišete onaj koji ste preuzeli, prenosi b92.net.

Aplikacije za skeniranje

Kao što je slučaj i kod prethodne stavke - većina telefona ima ugrađenu funkciju skeniranja dokumenata, pa vam ove palikacije nisu potrebne. Proverite podešavanja kamere svog uređaja kako biste pronašli skeniranje, a i Google Drive nudi istu opciju.

Facebook

Facebook aplikacija zauzima dosta mesta i može da uspori rad vašeg uređaja, a da vam zapravo i nije toliko potrebna kao što mislite. Ukoliko želite da proverite šta ima novo na Facebooku, svom nalogu vrlo lako možete da pristupite i iz internet-pretraživača. A postoji i nešto jednostavnija i manja aplikacija Facebook Lite.

Baterijska lampa

I ove aplikacije su ranije bile veoma popoularne, ali danas većina telefona ima ugrađenu "baterijsku lampu", pa vam svaki dodatni program koji radi isto, samo bespotrebno zauzima mesto u memoriji.

Video: Čistoća je pola krađe! Lopovi dezinfikovali ruke, pa pokrali prodavnicu telefona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • неко тамо

    25. april 2021 | 17:22

    чуј апликацију, боље видео и слике непотребне нпр, ако баш хоћете, очистите историју четова са медијафајловима из вајбера, воцапа, телеграма итд; заједно могу и десетине гигабајта појести.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA