• 0

Facebook ima novu opciju za sve ljude iz kraja: "Đe si, komšija!"

Facebook Neighborhoods je osmišlljen kao virtuelno mesto za raspravu o svim problemima u jednom kvartu, željama i potrebama stanara...

  • 0

Facebookova mobilna aplikacija dobija novu opciju namenjenu povezivanju komšija. Facebook Neighborhoods, kako se naziva nova funkcija čije testiranje je upravo najavljeno, namenjena je povezivanju ljudi koji žive u istom kraju, kao i na pronalaženju osoba koje imaju ista interesovanja kao što su sport, čitanje, kućni ljubimci i slično.

Opcija je osmišlljena kao virtuelno mesto za raspravu o svim problemima u jednom kvartu, željama i potrebama stanara i slično.

Da bi mogli da koriste "komšijsku" opciju, korisnici Androida i Apple telefona će morati da omoguće deljenje svoje lokacije, kako bi Facebook mogao da ih poveže sa osobama koje žive u njihovoj okolini, piše Cnet.

Pored informacija koje dele na svom profilu profila, korisnici će moći da dele i informacije o svojim interesovanjima, kao i da izaberu ulogu koju žele da imaju u svom komšiluku. Tako, na primer, mogu da naglase da žele tu opciju da iskoriste kako bi upoznali ljude i družili se, dok drugi mogu da se identifikuju kao "pomagači" i time daju komšijama do znanja da na njih mogu da računaju u slučaju da im nešto zatreba.

Novi alat se, bar u teoriji, čini korisnim, ali ostaje da se vidi kako će to izgledati u praksi, pošto će njegova upotreba verovatno značiti davanje novih podataka Facebooku. Zato će biti potrebno nadgledati i upravljati sadržajem koji se objavljuje, što se često pokazalo kao veliki izazov kojem Facebook moderatori i algoritmi još nisu uvek dorasli, prenosi Zimo.

Facebook Neighborhoods, fejsbuk komšiluk

Foto: Facebook

Testiranje Facebook Neighborhoodsa već je počelo u Kanadi. Opcija je do sada najviše korišćena za pronalaženje izgubljenih kućnih ljubimaca, organizovanje izleta, stvaranje novih prijateljstava i pronalaženje majstora, izjavila je Rid Paton, koja upravlja ovim projektom.

Opcija će u početku biti dostupna u samo na nekoliko gradova SAD i Kanade, a da li će se i kada proširiti na ostale delove sveta, još uvek nije poznato.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima