• 4

WhatsApp od danas primenjuje nova pravila, evo šta će se desiti ako ih ne prihvatite

WhatsApp neće odmah izbrisati profil korisnika zbog neprihvatanja novih uslova korišćenja, a njima su ostavljene dve mogućnosti...

 • 4

Danas na snagu stupa nova kontroverzna politika privatnosti najpopularnije čet aplikaije WhatsApp.

Ažurirani sporazum sa korisnicima daje dozvolu Facebooku da prikuplja njihove WhatsApp podatke, zbog čega mnogi korisnici nisu baš srećni. Uprkos tome, korisnici nisu primorani da automatski prihvataju nove uslove - ali oni koji na njih ne pristanu doživeće neke promene u uslugama. Na kraju, nećete moći da koristite aplikaciju, ali to će biti postepeni prelaz, jer tokom nedelja gubite sve više i više pristupa.

WhatsApp je periodično podsećao korisnike na promene privatnosti, ali za sada možete da odbacite obaveštenja i nastavite da koristite aplikaciju bez saglasnosti sa promenama.

Međutim, prema WhatsApp-u, "Posle perioda od nekoliko nedelja, podsetnici koje ljudi dobiju na kraju će postati trajni." To će se dešavati u različito vreme za sve korisnike u narednim nedeljama.

Kada se to dogodi, obaveštenje u aplikaciji blokiraće pristup vašoj listi ćaskanja ili drugim funkcijama dok ne pristanete na novu politiku privatnosti. I dalje ćete moći da prihvatate dolazne audio i video pozive tokom ovog perioda, kao i da čitate poruke ili odgovarate na njih putem WhatsApp push obaveštenja, ali nećete imati pristup funkcijama u aplikaciji.

Nakon nekoliko nedelja uskraćenih pojedinih funkcija aplikacije, korisnici će biti potpuno zaključani u WhatsApp-u - uključujući obaveštenja i dolazne pozive - sve dok ne prihvate ugovor o privatnosti. WhatsApp ne navodi koliko će vremena trebati da se ovo dogodi.

Iako WhatsApp neće odmah izbrisati vaš profil zbog neprihvatanja sporazuma, nalog će tehnički biti "neaktivan" kada izgubite pristup aplikaciji. Nakon 120 dana neaktivnosti, vaš nalog će biti označen za brisanje. Izbrisani nalozi i podaci o porukama se ne mogu povratiti.

WhatsApp, Vocap

Foto: Pixabay

 Dve mogućnosti

Korisnici WhatsApp-a imaju dve mogućnosti: Prvo, naravno, možete prihvatiti novi ugovor o privatnosti i nastaviti koristiti WhatsApp. To možete učiniti bilo kada, dok je vaš nalog još uvek aktivan, ali prihvatanje ranije znači i izbegavanje prekida usluge.

Drugo, ako odbijete da prihvatite novu politiku privatnosti, možete preći sa WhatsApp-a na neki novi servis za razmenu poruka. Nakon toga, trebalo bi da izbrišete i svoj WhatsApp nalog, ali pre nego što to učinite, izvezite svoje WhatsApp podatke i istoriju poruka.

Ne možete da uvezete ćaskanje ili lične podatke u druge aplikacije, ali imaćete rezervnu kopiju poruka na koje možete kasnije da se pozivate.

Da biste sačuvali WhatsApp poruke (Android ili iOS):

 • Otvorite neku od postojećih prepiski,
 • Dodirnite ime ćaskanja u vrhu ekrana da biste otvorili meni,
 • Pronađite opciju "Izvezi ćaskanje" (Export chat),
 • Možete da uključite medijske priloge u rezervnu kopiju ili samo sigurnosne kopije tekstualnih podataka,
 • Ponovite za sve ostale poruke koje želite da sačuvate.
WhatsApp logo

Foto: Tanjug/AP

Da zatražite podatke o nalogu (Android ili iOS):

Idite na Podešavanja (Settings) > Nalog (Account) > Zatraži informacije o nalogu (Request account info).

WhatsApp će vas kontaktirati u roku od 3 dana sa izveštajem o vašim podacima koji se mogu preuzeti.

(Telegraf.rs/Benchmark.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Honor

  Sta ce sada ovi sto nece da se vakcinisu, jer ih tako čipuju i prate😂

 • Zeljko

  Na zapadu svi koriste WA, mozda 1% koristi Viber i jedno 3%koristi telegram, zato ne vidim nikakav problem

 • gobrad

  Postoji mogućnost da whatsapp poruka prebacite na telegram app koja je odlična zamena

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima