≫ 

Facebook ponovo "sluđuje" korisnike: Nova podešavanja smanjuju mogućnost kontrole privatnosti?

S novim promenama nestaju posebna podešavanja bezbednosti, privatnosti, novosti... a uvode se nove opcije za podešavanja naloga, preferencija, itd...

  • 0
facebook, fejsbuk, telefon Foto: Unsplash

Nakon skandala sa Cambridge Analyticom i krađom podataka korisnika, Facebook je pojednostavio podašavanja privatnosti, kako bi korisnicima omogućio lakše upravljanje najvažnijim opcijama. Sada, međutim, Zakerbergova kompanija uvodi promene postavki i pojedinih kategorijama u Facebook aplikaciji za mobilne uređaje.

Nova promena podešavanja bi korisnicima trebalo da olakša navigaciju opcijama, ali se ispostavilo da nisu baš svi zadovoljni time pošto smatraju da su podešavanja sada samo dodatno zakomplikovana.

Naime, s ovim promenama nestaju posebna podešavanja bezbednosti, privatnosti, novosti... a uvode se nove opcije za podešavanja naloga, preferencija, itd... Zanimljivo je, međutim, da sa novim promenama nestaju i kratki opisi kategorija koji su trenutno dostupni i u kojima je objašnjeno na šta se koja opcija konkretno odnosi.

Facebook, nova podešavanja Foto: Facebook

Na kritike najnovijih promena, iz Facebooka poručuju da su preimenovali kategorije i smanjili njihov broj "kako bi bile više u skladu sa mentalnim modelima ljudi", šta god to značilo...

Ne obazirći se na kritike, Facebook se hvali novom opcijom brze provere privatnosti. U novim podešavanjima, pri vrhu postavki, u buduće će se nalaziti opcija "Privacy checkup", koja omogućava da brzo i jednostavno pregledate i promenite najvažnije podešavanja privatnosti vašeg Facebook profila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA