Nova Android opcija vam omogućava da bolje sakrijete svoju lokaciju

Mogućnost podešavanja preciznosti lokacije koju nam donosi Android 12 značajna je zbog toga što ne moraju sve aplikacije da znaju gde se tačno nalazite...

  • 0
pametni telefon, android Foto: Unsplash

Novi Android 12 donosi veliku promenu korisnicima i programerima kada je reč o odobravanju praćenja lokacije za aplikacije na Android uređajima.

Razlika je u preciziranju lokacije koja vas locira unutar nekoliko metara od stvarnog mesta na kome se nalazite, dok vas približna lokacija locira u krugu od nekoliko stotina metara. Mogućnost podešavanja preciznosti lokacije je značajna zbog toga što ne moraju sve aplikacije da znaju gde se tačno nalazite.

Aplikacije kao što su Google mape, Geocaching i Pokemon Go zahtevaju preciznu lokaciju da bi vam pokazale gde ste i kuda da idete. Druge, kao što su one koje pokazuju vreme ili aplikacije za kupovinu, ne moraju da znaju vašu tačnu lokaciju da bi vam rekle da li pada kiša ili koja vam je prodavnica najbliža, piše Androidcentral.

Android 12 Foto: Android

Kako da odobrite pristup približnoj lokaciji za već instalirane aplikacije?

  • Otvorite > Settings,
  • Dodirnite > Location,
  • Dodirnite aplikaciju da biste promenili podešavanje lokacije,
  • Aktivirajte prekidač > Use precise location.

Kada ste to postavili, aplikacija će "suziti" vašu lokaciju na nekoliko stotina metara, što je dovoljno blizu da vam prikaže vremenske prilike u vašem području, ali nedovoljno blizu da bi saznala gde živite.

Ovo podešavanje vam omogućava da koristite funkcije lokacije popularnih aplikacija, a da svoju lokaciju ne dajete oglašivačima i ostalim "trećim stranama", prenosi PC Press.

Približna lokacija kod Androida 12

A evo i kako da odobrite pristup približnoj lokaciji pri prvom preuzimanju aplikacija u Androidu 12? Za primer koristimo aplikaciju Accuweather.

čovek, telefon Foto: Unsplash

Preuzmite i otvorite aplikaciju iz Play prodavnice. Kada je otvorite, od vas će se tražiti da dozvolite pristup lokaciji. Dodirnite krug sa oznakom Approximate. Zatim dodirnite bilo koje podešavanje koje želite ispod toga (preporučujemo While using the app).

Ako aplikacija zahteva vašu preciznu lokaciju, videćete zahtev da promenite na preciznu lokaciju. Zatim možete dodirnuti opciju Keep approximate location, pređi na preciznu lokaciju Only this time ili Keep approximate location. Većina aplikacija će nastaviti da koristi približnu lokaciju, a moguće je kasnije promeniti ovu postavku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA