Ovu aplikaciju koristi jedna sedmina čovečanstva

Jednu od najuspešnijih aplikacija za objavu kratkih video formata na svetu počeli su da kopiraju brojni veliki tehnološki rivali

  • 0
Društvene mreže, aplikacije, TikTok, Instagram, Facebook Foto: Shutterstock

TikTok širom sveta ima milijardu aktivnih korisnika mesečno, objavila je ta kineska kompanija koja beleži konstantan rast popularnosti svoje aplikacije za razmenu kratkih video sadržaja.

TikTok je u januaru 2018. godine imao oko 55 miliona korisnika na globalnom nivou, a taj broj je porastao na više od 271 miliona do decembra 2018, zatim na 507 miliona do decembra 2019. godine. Kompanija je prošlog leta izvestila da je stekla skoro 700 miliona mesečno aktivnih korisnika.

Rast broja korisnika popularne aplikacije, koja je u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, podržao je i veliki broj Amerikanaca koji su se tokom pandemije korona virusa pridružili toj društvenoj mreži, prenosi CNBC.

TikTok Foto: Unsplash

Internet stručnjaci su složni da je kineska kompanija lansirala jednu od najuspešnijih aplikacija za objavu kratkih video formata, toliko uspešnu da se mnogi njeni veliki tehnološki rivali utrkuju da naprave svoje verzije, odnosno slične aplikacije.

Tako je Facebook prošlog avgusta lansirao klon verziju TikToka - Instagram Reels, Snapchat je prošle godine takođe najavio sličnu funkciju pod nazivom Snapchat Spotlight, dok je YouTube prošlog septembra izbacio svoju aplikaciju za kratke video sadržaje – aplikaciju YouTube Shorts.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA