≫ 

Već dva dana vam ne radi WhatsApp? Možda je došlo vreme da zamenite svoj stari telefon

Kao što je prethodno i najavio, WhatsApp je od 1. novembra prestao da pruža podršku za neke od najpopularnijih uređaja starijih generacija

  • 0
WhatsApp, Vocap Foto: Pixabay

Veliki broj korisnika WhatsAppa širom sveta, od početka ove nedelje, ostao je bez mogućnosti da koristi tu najpopularniju čet aplikaciju na svetu, kao i bez fotografija i kontakata iz nje.

Kao što je to prethodno i bilo najavljeno, od 1. novembra WhatsApp je prestao da pruža podršku za neke od najpopularnijih telefona starijih generacija.

Reč je o uređajima koji koriste operativni sistem Android 4.0.4 i starije verzije od te. To znači da će oni koji žele da nastave da koriste WhatsApp morati da imaju minimum Android 4.1 (Android Jelly Bean), čija prva verzija  je objavljena u julu 2012. godine.

Pametni telefon, telefonska slušalica Foto: Pixabay

WhatsApp, takođe, više ne mogu da koriste ni vlasnici Appleovih iPhone telefona sa iOS 9 oprativnim sistemom ili starijim verzijama. Ukratko, svi oni čiji operativni sistemi obe platfome ne mogu da se nadograde na noviju verziju, ne mogu više da se dopisuju putem popularne aplikaciju. A to su korisnici sledećih uređaja:

  • Samsung - Galaxy S3 Mini, Trend II, Trend Lite, Core, Ace 2, Galaxy SII, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core
  • Huawei - Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S i Ascend D2
  • iPhone - SE, 6S i 6S Plus
  • LG - Lucid 2, LG Optimus F7, LG Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD, 4X HD and Optimus F3Q
  • Sony - Xperia Miro, Sony Xperia Neo L i Xperia Arc S
  • ZTE - Grand S Flex, V956, Grand X Quad V987 i Grand Memo.

Ukoliko vašeg telefona ipak nema na ovom spisku, a vi niste sigurni koju verziju softvera taj uređaj koristi, to možete proveriti u podešavanjima: Settings > System > About.

Video: Ova aplikacija prevodi sve što vaša mačka mjaukne u ljudski glas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA