≫ 

Ovaj AI softver vas može pretvoriti u muzičku zvezdu

Ako ste ikada sanjali o sjajnoj muzičkoj karijeri, ali ste zabrinuti da nemate dovoljno talenta, ne dozvolite da vas to odvrati - aplikacija Boomy bi mogla da vam pomogne.

  • 0

Aplikacija Boomy pomaže svojim korisnicima da kreiraju sopstvene pesme koristeći softver veštačke inteligencije (AI) koji obavlja većinu teškog posla.

Birate između brojnih žanrova, kliknete na dugme “napravi pesmu” i AI će vam iskomponovati jednu za manje od 30 sekundi. Brzo bira tonalitet numere, akorde i melodiju. Nakon toga možete i sami “doterati” vašu pesmu kako želite.

Možete da radite stvari kao što su dodavanje ili uklanjanje instrumenata, menjanje tempa, podešavanje jačine zvuka, dodavanje odjeka, da sve zvuči svetlije ili mekše i, naravno da dodate vokale.

Boomy sa sedištem u Kaliforniji osnovan je krajem 2018. i kompanija tvrdi da su njeni korisnici širom sveta do sada kreirali skoro pet miliona pesama.

Aplikacija čak omogućava korisnicima da pošalju svoje pesme Spotify-ju i drugim sajtovima za strimovanje muzike, a ako budu puštene na tim platformama korisnici zarađuju novac sa svakim slušanjem.

Iako Boomy poseduje autorska prava na svaki snimak, kompanija kaže da 80% tantijema za striming ide osobi koja je kreirala pesmu.

Kompanija kaže da je više od 10.000 njenih korisnika objavilo ukupno preko 100.000 pesama na različitim servisima za striming.

- Osamdeset pet odsto naših korisnika nikada ranije nije stvaralo muziku. A sada imamo ljude koji zarađuju i do 250 dolara mesečno od Boomy-ja - kaže osnivač ove aplikacije.

Tehnološki napredak u veštačkoj inteligenciji znači da je softver za pisanje pesama postao mnogo jeftiniji, toliko da je Boomy u mogućnosti da ponudi svoj osnovni paket besplatno.

Dok muzičke kompozicije veštačke inteligencije neizbežno hvataju naslovnice zbog svoje novine, nova tehnologija nastavlja da menja mnoge druge aspekte šire muzičke industrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA