• 1
 ≫ 

Viber inicijativa u vreme rata i humanitarne krize

 ≫ 

Kompanija Viber se oglasila povodom aktuelne situacije u Evropi, sa nekoliko važnih inicijativa

 • 1
Viber

Foto: Viber

Kompanija Viber se oglasila povodom aktuelne situacije u Evropi, sa nekoliko važnih inicijativa.

U saopštenju piše:

U vreme rata i humanitarnih kriza – kada su prijem informacija i komunikacija među ljudima važniji nego ikad – odlučili smo da vam predstavimo koje smo pokrenuli u ime Vibera, najveće platforme za komunikaciju u regionu – sa ciljem da podržavamo lokalne zajednice u ovim teškim okolnostima:

1. Započeli smo program za besplatne Viber Out pozive pomoću kojeg korisnici mogu da uspostave vezu sa bilo kojim fiksnim ili mobilnim telefonskim brojem u 34 zemlje širom sveta. Pozivi su ostvarivi čak i u situaciji povremene ili potpune nepristupačnosti interneta u zemlji primaoca poziva – u situaciji kada je pozivanje putem Viberovog standardnog servisa otežano. Saznajte više

2. Prekinuli smo sa reklamnim aktivnostima u Ukrajini i Rusiji, kako bismo bili sigurni da niko neće profitirati od aktivnosti na našoj aplikaciji u ovo vreme.

3. Momentalna pomoć izbeglicama: pokrenuli smo 4 nova Viber kanala na ukrajinskom jeziku u zemljama sa najvećim prilivom izbeglica - Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj i Slovačkoj – sa namerom da se putem njih dele najvažnije informacije o registraciji, prihvatu, smeštaju, prvoj pomoći i ostalim temama od značaja, koji su u prvih 24 časa okupili preko 23 hiljada članova. Novi kanali za izbeglice će biti uspostavljeni u još zemalja Evrope. Viber Kanali za izbeglice:

Poljska: https://invite.viber.com/?g2=AQBZdIQuVdUXJE7Opkw5ZlRhi%2BCh%2FQji0t5SGLR3Lr8HztiEKMinWq1qOY32Luj9

Rumunija: https://invite.viber.com/?g2=AQB2lKvU3ExV1U7Opp5ZM209DMPgcpO7%2FaF4Ce%2BXv2m6sNdI%2Fa49Z%2BwzTMdqQwhp

Slovačka: https://invite.viber.com/?g2=AQATf2WOROBV2U7Op%2FE%2FAOTyPkRITWR1WtI4uKdgUGpCvo39Bg658%2F7PUqnrWpyx

Mađarska: https://invite.viber.com/?g2=AQBTgLqUNUrl9E7OqETvH%2BvYebtMEudSQPe9mPeyVilxaY64t%2FNm%2Bs6s%2BEG2eguM

1. Udruženje Međunarodnih organizacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC) i Rakuten Viber prosledili su putem svih raspoloživih kanala zajednički apel za donacije Crvenom krstu Ukrajine

2. Konačno, Viber jasno ističe da ne deli i da neće deliti informacije o građanima zemalja sa njihovim vladama. Sva privatna i grupna prepiska i pozivi na Viberu su u potpunosti zaštićeni enkripcijom. Niko nije u mogućnosti – pa ni sam Viber – da čita prepisku ili prisluškuje pozive njegovih korisnika. U interesu bezbednosti naših korisnika, istorijat komunikacije putem Vibera se ne čuva na Viberovim serverima. Jedino sam korisnik ima mogućnost da pristupi istorijatu svoje komunikacije na Viberu putem sopstvenog uređaja – i niko drugim osim nje ili njega.

"Podržavamo slobodnu komunikaciju i pomažemo u širenju istinitih informacija, u ubeđenju da Viber pomaže ljudima širom sveta da ostanu povezani sa voljenima i imaju pristup široj slici o zbivanjima u svetu oko njih", ističu iz kompanije.

Najnovije informacije o Ukrajini pratite u našem specijalnom blogu iz časa u čas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ...

  2. mart 2022 | 18:25

  SVe se prati i čita...Viber je stvorila izraelska firma...

  7
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok