≫ 

Google unosi važnu promenu u Workspace kako bi sprečio phishing prevare

Ova promena znači veću bezbednost za korisnike koji, recimo, rade na daljinu...

  • 0
Google, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Google je napravio važnu promenu u načinu na koji prikazuje obaveštenja o komentarima u dokumentima sa više saradnika za Workspace aplikacije, kao što su Docs, kako bi sprečio phishing prevare i zaštitio korisnike od malvera.

Sa novom promenom obaveštenja, Google sada uključuje punu e-mejl adresu saradnika kada dobijete @pominjanje, što olakšava bezbednu identifikaciju saradnika i pouzdanih kontakata.

U prošlosti, kada vaš saradnik ubaci belešku i pomene vas (@mention), dobijali ste mejl sa obaveštenjem da je neko promenio vaš dokument.

Problem je, međutim, u tome što obaveštenje putem mejla sadrži samo ime saradnika koji je izmenio tekst, a ne i njegovu e-mejl adresu, što olakšava napadačima da se pretvaraju da su neko koga poznajete i kome verujete.

Google-ova promena bi trebalo da vam olakša da potvrdite da je zaista u pitanju vaš saradnik tako što ćete moći da vidite njegovu mejl adresu.

Phishing (izgovara se: fišing) je napad koji pokušava da vam ukrade novac ili identitet tako što vas nabavlja da otkrijete lične informacije – kao što su brojevi kreditnih kartica, informacije o banci ili lozinke – na veb lokacijama koje su legitimne. Sajber prevaranti su obično pouzdana preduzeća, prijatelji ili poznanici u lažnoj poruci, koja sadrži vezu ka phishing veb lokaciji.

Google sada uvodi ovu funkciju, a moglo bi da potraje i više od dve nedelje pre nego što svima bude dostupna.

Ova funkcija će biti uvedena na sve Google naloge, uključujući lične Google naloge, kao i stare G Suite i Business naloge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA