≫ 

Više nema potrebe za kopiranjem teksta: Dobre vesti za sve Docs i Gmail korisnike

Ovo dolazi kao deo Google-ove “smart canvas” inicijative koja nastoji da funkcionalno poveže Meet, Docs i Gmail

  • 1
Gmail, laptop, dži mejl, kompjuter Foto: Unsplash

Google lansira najnoviju funkciju za Google Docs dizajniranu da olakša kreiranje draftova za mejl unutar ove aplikacije. Ovo dolazi kao deo Google-ove “smart canvas” inicijative koja nastoji da funkcionalno poveže Meet, Docs i Gmail.

Kao što je slučaj i sa ostalim funkcijama u Google Docs-u, šablonu za mejl možete pristupiti simbolom @ pre nego što izaberete opciju “Email draft” u padajućem meniju.

Pojaviće vam se šablon za mejl koji će uključivati primaoce, naslov mejla i sam sadržaj. Nakon što “spakujete” mejl i spremni ste za slanje, jednostavno treba da kliknete na ikonicu Gmail-a na levoj strani šablona kako biste otvorili ovu uslugu.

Ova funkcija biće najkorisnija za mejlove na kojima radi više ljudi, omogućavajući zajedničko uređivanje unutar dokumenta, zajedno sa komentarima i predlozima.

Naravno, niko vam ne brani da jednostavno kopirate tekst, kao što je većina radila do sada, ali poenta “smart canvas” inicijative je da se “elegantno prebacujete između Google proizvoda”, piše The Verge.

Google kaže da će nova funkcija biti dostupna svim korisnicima Google Workplace-a, kao i svima koji imaju G Suite Basic i Business planove.

Funkcija postepeno postaje dostupna, a većina korisnika moći će da je koristi već sledeće nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I šta sad

    17. mart 2022 | 23:31

    Marsovci će u savez sa Rusijom, a NATO će da ih optuži za udruženi zločin i privede u Hag?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA