• 0
 ≫ 

Dobre vesti: Viber dodatno jača bezbednost korisnika uvođenjem verifikacije u dva koraka

 ≫ 

Nova Viber funkcija verifikacije u dva koraka omogućava korisnicima da autentifikuju svoje naloge, kako bi smanjili rizik od otimanja naloga i zaštitili svoju privatnost

  • 0
Viber 2FA

Foto: Viber

Rakuten Viber, popularna aplikacija za razmenu poruka, najavljuje uvođenje najnovije funkcije - verifikacije u dva koraka.

Dodatni nivo bezbednosti omogućava korisnicima da autentifikuju svoje naloge koristeći pin kod i e-mail. Ova funkcija će se postepeno uvoditi u većem broju zemalja tokom maja.

Poruke na Viberu su već šifrovane s kraja na kraj, eliminišući pristup podacima trećim stranama, a funkcija nestajanja poruka omogućava korisnicima dodatnu kontrolu nad tim ko vidi ono što pošalju. Najnovija funkcija verifikacije u dva koraka će korisnicima pružiti potrebnu sigurnost u komunikaciji.

Korisnici koji odluče da aktiviraju funkciju verifikacije u dva koraka će kreirati šestocifreni PIN broj i verifikovati svoju e-mail adresu.

Za prijavu na Viber preko mobilnog uređaja ili desktopa - korisnik će morati da verifikuje nalog unošenjem svog individualnog PIN koda. U slučaju da se kod zaboravi, verifikovana e-mail adresa će se koristiti da pomogne korisniku da vrati pristup svom nalogu.

Pored toga, posedovanje PIN koda će sprečiti mogućnost deaktivacije naloga pomoću Vibera za desktop. Svako ko pokuša da deaktivira Viber nalog preko desktopa moraće da koristi PIN kod.

Nova funkcija Vibera omogućava korisnicima da primene dodatne mere bezbednosti kako bi osigurali privatnost svojih naloga. Verifikacija u dva koraka štiti od hakera koji otimaju korisničke naloge radi slanja neželjene pošte ili pristupa privatnim informacijama.

Smanjenje broja neproverenih naloga u okviru platforme ne samo da će smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će stvoriti efikasniju i stabilniju aplikaciju za korisnike da komuniciraju sa voljenim osobama širom sveta.

Pored toga, Viber radi na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti.

Nova Viber funkcija verifikacije u dva koraka biće predstavljena korisnicima u odabranim zemljama Evrope, pre nego što bude uvedena širom sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok