≫ 

Google nije odobrio Trampovu Truth Social aplikaciju u njihovoj Play prodavnici

Google kaže da za Truth Social postoji zabrinutost zbog sadržaja koji podstiče na nasilje

  • 0
Truth Social Donald Tramp Foto: Pixabay

Platforma za društvene medije bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Truth Social još uvek nije odobrena za distribuciju u Google Play prodavnici, zbog nedovoljne moderacije sadržaja, rekao je portparol Google-a u utorak.

Odlaganje označava novo nazadovanje aplikacije, koja je lansirana u Apple App Store-u 21. februara. Android telefoni čine oko 40% tržišta pametnih telefona u SAD. Bez Google i Apple prodavnica, ne postoji jednostavan način za većinu korisnika pametnih telefona da preuzmu Truth Social.

"19. avgusta smo obavestili Truth Social o nekoliko kršenja standardnih smernica u njihovoj trenutnoj aplikaciji i ponovili da je postojanje efikasnih sistema za moderiranje sadržaja koje generišu korisnici uslov da bilo koja aplikacija postane aktivna na Google Play-u", navodi Google u saopštenju.

Google kaže da za Truth Social postoji zabrinutost zbog sadržaja koji podstiče na nasilje, što krši smernice Google Play prodavnice.

Matična kompanije društvene mreže Trump Media & Technology Group (TMTG) je u svom saopštenju navela da "kontinuirano radi u dobroj veri sa Google-om kako bi osigurala da je Truth Social Android aplikacija u skaldu sa svim pravilima, bez ugrožavanja našeg obećanja da ćemo biti utočište za slobodu govora".

Takođe su dodali, bez iznenađenja naravno, da mnogi konkurenti krše pravila, pa se ipak nalaze na Google Play-u. Konkretno pravila za seksualni sadržaj, za šta Truth Social kaže da ima nultu toleranciju.

Bez adekvatnih alata za moderaciju sadržaja, pitanje je koliko bi ta nulta tolerancija zapravo bila na nuli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA