≫ 

Ilon Mask stavio na čekanje Twitter Blue verifikaciju: Lažno predstavljanje stvara haos

Kada je Mask prvi put lansirao Twitter Blue verifikaciju, gde su svi mogli da dobiju plavu kvačicu za 8 dolara mesečno, izbio je kompletni haos

  • 0
ilon mask Foto: Str / Zuma Press / Profimedia

Oni koji nisu iskoristili priliku da Ilonu Masku daju 8 dolara za plavu kvačicu dok su mogli, izgleda da će morati da sačekaju još malo. Prvobitno planiran za ponovno lansiranje 29. novembra, Mask je u ponedeljak uveče tvitovao da će proizvod biti stavljen na čekanje dok "ne postoji velika sigurnost u zaustavljanje lažnog predstavljanja".

Kada je Mask prvi put lansirao Twitter Blue verifikaciju, gde su svi mogli da dobiju plavu kvačicu za 8 dolara mesečno, izbio je kompletni haos. Ovu funkciju su, naravno, mnogi koristili da se predstavljaju kao poznate ličnosti, korporacije i vladini zvaničnici. Jedan nalog se čak lažno predstavio kao farmaceutska kompanija Eli Lilly i objavio da je insulin sada besplatan. Akcije kompanije pale su za 4,37%.

Mask je u svom tvitu dodao da će Twitter "verovatno koristiti različite boje za organizacije i za pojedince". Twitter je već testirao sivu "Official" oznaku ispod naloga visokog profila, iako je ta funkcija bila uključena i isključena više puta od kada je prvi put predstavljena, piše Tech Crunch.

Kako je pisao The Verge, Mask je takođe govorio o izgradnji funkcija kao što su šifrovane direktne poruke (DM) i video pozivi u internoj prezentaciji pod nazivom "Twitter 2.0". Ovo nije prvi put da govori o uvođenju end-to-end šifrovanih DM-ova.

Ranije ovog meseca, izvršni direktor Twitter-a je rekao da je "cilj Twitter DM-a da nadjača Signal".

Dok neki korisnici Twittera isprobavaju alternativne platforme kao što su Mastodon i Hive, Mask kaže da je Twitter ove nedelje dodao 1,6 miliona dnevnih aktivnih korisnika koji se mogu unovčiti, dostigavši rekord kompanije od 259,4 miliona. Ironično, Mask je ušao u višemesečni pravni spor nakon što je te iste metrike smatrao netačnim u pokušaju da promeni pravac njegove kupovine Twittera.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA