• 0

iCloud ima ozbiljne probleme: Apple korisnici prijavljuju da vide slike potpunih stranaca

Ako koristite Apple-ov iCloud za Windows, ne bi trebalo da vas iznenadi ako se na vaŔem nalogu pojave fotografije nepoznatih ljudi

  • 0
iPhone, apple iCloud logo

Foto: Shutterstock

Neki korisnici iCloud-a prijavljuju ozbiljne probleme, uključujucĢi koruptirane video snimke koji sada sadrže slike nepoznatih ljudi, piÅ”e Forbes.

ObjavljujucĢi na MacRumors forumu, jedan korisnik otkriva kako video snimci snimljeni iPhone 14 Pro Max modelom dovode do "crnih slika sa nekim treptavim linijama" i, Å”to je joÅ” zabrinjavajucĢe, "umetanja fotografija u video zapise iz nepoznatih izvora, verovatno tuđih iCloud naloga".

Ove fotografije navodno prikazuju "tuđe porodice, fudbalske utakmice i druge nasumične fotografije".

Čini se da se problem javlja samo kada je omogucĢeno HDR i HEVC snimanje i kada koristite najnoviju verziju iCloud-a za Windows preuzetu iz Microsoft prodavnice.

Od objavljivanja, drugi su prijavili isti problem koji se pojavljuje i na video snimcima snimljenim iPhone 13 Pro modelom. ŠtaviŔe, korisnik koji je ovo prvi objavio, tvrdi da je prijavio problem "Apple bezbednosnom timu" samo da bi mu rečeno da to nije bezbednosna briga.

Ako slike dolaze od drugih korisnika iCloud-a, to je svakako veoma ozbiljna zabrinutost za bezbednost i privatnost. U ovom trenutku niko ne zna odakle slike dolaze, a kako izvor nije poznat, joŔ uvek nema konkretnih dokaza da je nečija bezbednost naruŔena.

Međutim, jedan korisnik koji trenutno ima bag, opisao je ove neočekivane fotografije kao "očigledno nečije lične slike", Å”to je potencijalno zabrinjavajucĢe za svakoga ko ima lični sadržaj uskladiÅ”ten u svojoj iCloud biblioteci.

SrecĢom, čini se da problem nije Å”iroko rasprostranjen jer je samo nekoliko korisnika prijavilo problem. Međutim, ovo ne pruža nikakvu sigurnost za bilo koga čije su lične fotografije možda vecĢ slučajno podeljene, bez obzira da li potiču iz iCloud-a ili ne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

PoŔaljite nam VaŔe snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi koriŔćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs Ŕalje obaveŔtenja o najnovijim vestima