≫ 

WhatsApp demantuje tvrdnje o hakovanju: "Izveštaj je baziran na nepotkrepljenim snimcima ekrana"

Ove informacije mogle su biti dobijene prikupljanjem informacija metodom koja je poznata kao "scraping"

  • 0
WhatsApp logo Foto: Tanjug/AP

U subotu, CyberNews, publikacija fokusirana na sajber bezbednost, saopštila je da haker prodaje bazu podataka koja sadrži telefonske brojeve skoro 500 miliona WhatsApp korisnika. Od toga, 162.898 brojeva navodno pripada korisnicima u Srbiji, o čemu je naš portal pisao.

Međutim, WhatsApp je demantovao tvrdnje da je platforma hakovana i da je kriminalac tako došao do brojeva telefona korisnika.

U saopštenju, portparol WhatsApp-a je rekao da su glasine o bilo kakvom hakovanju "zasnovane na nepotkrepljenim snimcima ekrana i da kompanija nema dokaza o bilo kakvoj povredi podataka".

Cybernews spekuliše da su ove informacije mogle biti dobijene prikupljanjem informacija metodom koja je poznata kao "scraping", što bi u tom slučaju predstavljalo kršenje WhatsApp-ovih uslova korišćenja usluge.

Glavna urednica publikacije, objavila je na Twitteru nakon prvobitnog teksta da nema dokaza o haku. "Nema dokaza da je WhatsApp hakovan. Curenje može biti "scraping", ali to ne znači da je manje opasno za pogođene korisnike", napisala je ona.

Pošto je Cybernews objavio ovu informaciju, oglas je izbrisan sa pomenutog hakerskog foruma, ali je objavljen još jedan oglas u kojem drugi prodavac tvrdi da prodaje detalje o korisnicima WhatsAppa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA