Google uvodi end-to-end enkripciju za Gmail

Client-side enkripcija, kako Google zove E2EE je već bila dostupna za korisnike Google Drive, Google Docs, Sheets, Slides, Google Meet, i Google Calendar (beta) usluga

  • 0
Gmail, laptop, dži mejl, kompjuter Foto: Unsplash

Google je u petak najavio da dodaje end-to-end enkripciju (E2EE) u Gmail na vebu, omogućavajući korisnicima Google Workspace-a da šalju i primaju šifrovane e-poruke unutar i van svog domena, prenosi Bleeping Computer.

Client-side enkripcija, kako Google zove E2EE je već bila dostupna za korisnike Google Drive, Google Docs, Sheets, Slides, Google Meet, i Google Calendar (beta) usluga.

Jednom kada je omogućena, Gmail enkripcija će obezbediti da Google serveri ne mogu dešifrovati sve osetljive podatke koji se isporučuju kao deo tela imejla i priloga (uključujući ugrađene slike) — zaglavlje e-pošte (uključujući temu, vremenske oznake i liste primalaca) neće biti enkriptovano.

"Možete da koristite sopstvene ključeve za šifrovanje za šifrovanje podataka vaše organizacije, pored korišćenja podrazumevane enkripcije koju pruža Google Workspace", objasnio je Google na svojoj veb stranici za podršku.

Gmail E2EE beta je trenutno dostupna za Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus i Education Standard korisnike.

Kompanija kaže da ova funkcija još uvek nije dostupna korisnicima sa ličnim Google nalozima ili Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Education Fundamentals, Frontline i Nonprofits, kao i starijim G Suite Basic i Business korisnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA