≫ 

Mask sledećeg meseca uvodi tvitove od 4.000 karaktera: Promena je samo deo "mnogo većeg" remonta Twittera

Nova funkcija je deo "mnogo većeg" remonta Twitter-ovog korisničkog interfejsa u narednim mesecima

  • 1
tviter Foto: Jonathan Raa / Zuma Press / Profimedia

Izvršni direktor Twittera Ilon Mask potvrdio je da će se ograničenje broja karaktera za tvitove povećati sa 280 na 4.000 karaktera početkom sledećeg meseca.

Ova funkcija, koja je prvi put predložena u decembru, jedna je od brojnih promena na platformi koje milijarder planira da uvede u narednim mesecima nakon što je kupio Twitter za 44 milijarde dolara prošlog oktobra.

Povećanje broja karaktera biće samo drugi put u 17-godišnjoj istoriji Twittera da se to menja, pošto je 2017. godine to ograničenje povećano sa 140 na 280.

Mask je objasnio da će tvitovi dugačke forme "dobiti isti prostor na fidu kao i drugi tvitovi, ali ćete moći da kliknete da vidite više", kao što smo pisali.

To je deo "mnogo većeg" remonta korisničkog interfejsa, koji će uključivati mogućnost prelaska između preporučenih i praćenih tvitova, kao i funkciju obeležavanja koja će funkcionisati kao dugme za "tiho sviđanje".

"Takođe ćemo dodati jednostavne funkcije oblikovanja kao što su podebljano, podvučeno i veličina fonta kasnije ovog kvartala", napisao je na Twitteru.

"Cilj je da se omogući ljudima da objavljuju dugu formu na Twitteru, umesto da ih primoravamo da koriste drugu veb lokaciju. Twitter će nastaviti da preporučuje kratkoću u tvitovima."

Ažuriranje bi moglo dovesti do kraja dugih Twitter niti (Twitter threads), koje su postale popularan način deljenja dužeg sadržaja od kad je funkcija uvedena 2017. godine.

Neki korisnici Twittera kritikovali su najnoviju funkciju, a neki su tvrdili da kratkoća tvitova razlikuje Twitter od drugih platformi kao što su Facebook ili Medium.

Video: U Tesla selu skoro svi voze električne automobile: Ilon Mask im lično odao priznanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brt

    10. januar 2023 | 18:45

    Tu sam pre nego što anglosaksonac Petergenije napiše neku "mudroliju"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA