Šef TikToka razgovarao sa Evropskom komisijom o "agresivnom" prikupljanju podataka

Ova kompanija je prethodne tri godine pokušavala da uveri Vašington da privatne podatke američkih državljana ne može koristiti, niti im može pristupiti Kineska komunistička partija, niti bilo koje telo pod kontrolom Pekinga

  • 0
TikTok, aplikacija, telefon Foto: Unsplash

Izvršni direktor TikToka Šou Zi Ču i šef antimonopolske politike EU Margaret Vestager razgovarali su danas o "agresivnom" prikupljanju podataka i nadzoru u SAD, saopštila je Evropska komisija.

Video aplikacija, koja je u vlasništvu kineskog tehnološkog konglomerata ByteDance, priznala je da su neki njeni zaposleni nedozvoljeno pristupili korisničkim podacima dvojice novinara kako bi pokušali da utvrde odakle cure informacije medijima, preneo je Rojters.

Ova kompanija je prethodne tri godine pokušavala da uveri Vašington da privatne podatke američkih državljana ne može koristiti, niti im može pristupiti Kineska komunistička partija, niti bilo koje telo pod kontrolom Pekinga.

"Cilj sastanka sa ljudima iz TikToka je bio da se utvrdi na koji način kompanija ispunjava svoje obaveze u skladu sa regulativama Evropske komisije. Na sastanku se govorilo i o zaštiti podataka, između ostalog", navela je Evropska komisija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA