≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gasi se indijski klon TikToka

Vreme čitanja: oko 1 min.

U svojoj izjavi, firma sa sedištima u Indiji i Singapuru, navodi "nedavne prepreke s kojima se tech sektor suočava" kao razlog za gašenje

  • 0
Tiki aplikacija Foto: ECO LENS / Shutterstock.com

Indijska aplikacija za kratak video sadržaj, Tiki, koja je stekla popularnost nakon što je TikTok zabranjen u ovoj zemlji sredinom 2020. godine, naišla je na probleme. Iako su neki korisnici postali viralni, tri godine kasnije, jasno je da se tržište konsoliduje i neće sve aplikacije opstati.

Među aplikacijama koje se gase je Tiki, koja je potvrdila da će prestati sa radom 27. juna. U svojoj izjavi, firma sa sedištima u Indiji i Singapuru, navodi "nedavne prepreke s kojima se tech sektor suočava" kao razlog za gašenje.

Glavni izazov za Tiki nije bio nedostatak interesa - prema izveštajima TechCrunch-a, imali su preko 35 miliona aktivnih korisnika mesečno u Indiji - već teškoće u konverziji ove publike u stabilan biznis.

Ipak, postoji i niz drugih problema. U septembru 2022. godine, konsultantska kuća Redseer procenila je da će indijsko tržište kratkih video klipova dostići vrednost od 19 milijardi dolara do 2030. godine.

Uskoro nakon toga pojavile su se spekulacije da bi YouTube i Instagram mogli biti bolje pozicionirani da iskoriste ovaj rast, umesto lokalnih indijskih aplikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA