Vreme čitanja: oko 1 min.

Spotify uskoro dobija hi-fi audio striming, ali moraćete da platite više

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spotify uskoro unapređuje svoju ponudu uvodeći hi-fi audio striming u sklopu novog paketa pretplate, Supremium, ali korisnici će morati da izdvoje više novca za ovu uslugu

  • 0
Spotify, digitalna muzika, kompanija, logo, telefon Foto: Shutterstock

Spotify, jedna od vodećih platformi za striming muzike, najavljuje uvođenje novog, naprednijeg paketa pretplate pod nazivom Supremium. Ovaj paket će omogućiti korisnicima dugo očekivani hi-fi audio striming, prema izvorima dobro upućenim u ovu temu, na koje se poziva Bloomberg. Prema izveštaju TechCrunch-a, očekuje se da će ovaj paket biti dostupan korisnicima kasnije ove godine.

Vest o novom paketu pretplate izazvala je veliko interesovanje na društvenim mrežama i u medijima, što je nateralo Spotify da se oglasi.

"Neprestano težimo poboljšanju naše ponude i pružanju veće vrednosti našim korisnicima. Ipak, ne komentarišemo spekulacije o mogućim novim funkcijama i trenutno nemamo ništa novo da podelimo sa javnošću", rekao je predstavnik kompanije.

Spotify je još 2021. godine najavio da planira da omogući hi-fi striming, tj. slušanje muzike u kvalitetu CD formata na svim uređajima i zvučnicima sa Spotify Connect funkcijom.

Međutim, dok je Spotify odugovlačio sa implementacijom ovog plana, konkurentske usluge kao što su Amazon Music i Apple Music već su omogućile korisnicima hi-fi striming muzike bez dodatnih troškova.

Uvođenje hi-fi audio striminga na Spotify-ju predstavlja značajan korak napred za ljubitelje muzike koji teže vrhunskom kvalitetu zvuka. Međutim, ovaj kvalitet dolazi sa povećanjem cene, što može uticati na korisnike da razmisle da li da ostanu na Spotify-ju ili da pređu na konkurentske platforme koje već nude visokokvalitetni striming bez dodatnih troškova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA