Vreme čitanja: oko 1 min.

Twitter tiho uklonio zahtev za prijavljivanje za čitanje tvitova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova vest dolazi u trenutku kada je Meta lansirala svoju novu aplikaciju, Threads

  • 0
Twitter, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Twitter je pre nekoliko dana uveo pravilo po kojem morate da budete prijavljeni na svoj nalog da biste mogli da vidite objave tvitove na toj platformi. To znači da ako nekome pošaljete link za Twitter objavu, ta osoba ne bi mogla da vidi sadržaj te objave ukoliko nije prijavljena na svoj Twitter nalog.

Međutim, Twitter je sada odlučio da ukine to pravilo i to bez bilo kakve pompe, što znači da ljudi sada ponovo mogu da vide tvitove čak i ako nisu prijavljeni na Twitter. Ova promena omogućava da linkovi na tvitove mogu biti vidljivi i na drugim platformama kao što su WhatsApp, Slack, i iMessage.

Razlog zašto je Twitter uveo, a zatim ukinuo, ovaj zahtev za prijavu, jeste zato što je kompanija želela da spreči "skupljanje podataka". Skupljanje podataka (ili "data scraping") je praksa prikupljanja velike količine informacija sa web stranica. Twitter je želeo da spreči ovo kako bi poboljšao kvalitet usluge za regularne korisnike.

Ova vest dolazi u trenutku kada je Meta lansirala svoju novu aplikaciju, Threads.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA