≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Instagram testira opciju koju će obožavati korisnici iPhone-a

Vreme čitanja: oko 1 min.

Instagram unapređuje korisničko iskustvo kroz funkciju "Live Activities", omogućavajući praćenje procesa otpremanja u realnom vremenu

  • 0
Apple iOS 16 Foto: Apple

Još od pojave iOS 16, mnoge aplikacije su dodale funkciju "Live Activities", koja dozvoljava prikaz informacija u realnom vremenu na zaključanom ekranu ili "Dynamic Island" na iPhone-u 14 Pro. Instagram je sada ugradio ovu funkciju kako bi korisnicima omogućio uvid u napredak prilikom otpremanja slika ili video zapisa, čak i dok je aplikacija zatvorena.

Ovu promenu je prvi primetio Fernando Moreto, verni čitalac sajta 9to5Mac. On je ustanovio da Instagram sada omogućava praćenje "Live Activities" čak i nakon što se aplikacija zatvori. Tako korisnici mogu biti sigurni u uspešnost procesa otpremanja, bez potrebe da ponovo otvaraju aplikaciju radi provere.

"Live Activities" na Instagramu su vidljive kako na zaključanom ekranu, tako i na "Dynamic Island"-u. Korisnici mogu videti kraći pregled sadržaja koji se otprema, kao i progres samog procesa otpremanja.

Ova funkcija je, međutim, za sada dostupna samo ograničenom broju korisnika. Instagram još nije zvanično najavio podršku za "Live Activities", pa se pretpostavlja da se funkcija testira pre šireg uvođenja. Da bi korisnici imali što brži pristup ovoj inovaciji, savetuje se redovno ažuriranje Instagram aplikacije.

Dolaskom iPadOS 17, funkcija "Live Activities" će biti dostupna i na zaključanom ekranu iPad-a, što dalje širi korisničke mogućnosti ovog sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA