Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta vam sada omogućava da na video pozivima koristite animirane avatare

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako video pozivi nisu omiljeni način komunikacije za mnoge, Meta je pružila alternativu - mogućnost korišćenja animiranih avatara

  • 0

Kompanija Meta uvodi novu opciju koja omogućava korisnicima da tokom video poziva koriste animirane avatare.

Meta ovu inovaciju predstavlja kao "treću opciju" koja se nalazi između audio poziva i klasičnog video poziva. Sada možete učestvovati u video razgovorima, ali će drugi učesnici videti vaš avatar, što znači da nećete morati da brinete o tome kako izgledate. Ova funkcija je sada dostupna za korisnike Messengera i Instagrama, saopštila je kompanija Meta.

Fokus kompanije Meta se sve više usmerava na ovaj sistem za kreiranje avatara, a nedavno su objavili da su korisnici napravili preko milijardu malih animiranih likova. Kreator avatara omogućava skoro savršenu digitalnu simulaciju vašeg stvarnog lica i tela. Sistem je prvobitno kreiran za upotrebu u VR aplikacijama, ali je od tada prešao na pametne telefone.

Vredno je napomenuti da, iako kreator avatara omogućava dodavanje nogu vašem digitalnom liku, one se neće prikazati tokom video poziva. Meta stalno radi na unapređenju sistema za kreiranje avatara, sa realističnijim i teksturiranim animacijama koje će se pojaviti u budućnosti. Takođe, ne postoji pravilo koje kaže da vaš digitalni avatar mora da liči na vas, tako da možete da budete i lama koja priča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA