Vreme čitanja: oko 1 min.

Discord olakšava roditeljima da prate šta njihovi tinejdžeri rade u aplikaciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Discord uvodi novu funkciju "Porodični centar", omogućavajući roditeljima da bolje prate aktivnosti svojih tinejdžera na ovoj popularnoj platformi za komunikaciju

  • 0
Discord Foto: DenPhotos / Shutterstock.com

Popularna platforma Discord uvodi novu funkciju koja bi trebalo da doprinese bezbednosti tinejdžera. Kompanija je predstavila "Porodični centar", funkciju koja omogućava roditeljima bolji uvid u to šta njihovi tinejdžeri rade na platformi.

Discord ovim omogućava roditeljima da prate s kim su njihovi tinejdžeri u interakciji, koje servere posećuju i sa kojim korisnicima komuniciraju preko privatnih poruka ili poziva.

"Porodični centar" pruža informacije o nedavno dodatim prijateljima, serverima na kojima su tinejdžeri bili aktivni, kao i o korisničkim imenima i avatarima osoba sa kojima su komunicirali. Cilj ovog centra, prema objavi na Discord blogu, je da "podstakne produktivan dijalog o bezbednijim internet navikama i stvori obostrano korisne načine povezivanja roditelja i tinejdžera o iskustvima na internetu."

Ipak, važno je napomenuti da tinejdžeri moraju dati dozvolu roditeljima da imaju pristup ovim informacijama.

Podaci će biti dostupni roditeljima u vidu nedeljnih izveštaja i sumarnog mejla koji se šalje svake nedelje. Međutim, sadržaj poruka neće biti dostupan roditeljima, čime se čuva privatnost korisnika na platformi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA