≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta Threads polako gubi zamah, korisnici manje aktivni na platformi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aktivnost korisnika na ovoj platformi polako opada, nakon eksplozivnog lansiranja

  • 0
Meta Twitter Rival Foto: Tanjug/AP

Iako je zabeležila rekordnih 100 miliona registracija za samo pet dana, platforma Threads kompanije Meta sada polako usporava sa rastom i korisnici su manje aktivni, pokazuju podaci kompanija Sensor Tower i Similarweb, piše CNBC.

"Lansiranje aplikacije Threads je zaista "slomilo internet", ili barem modele Sensor Tower-a", izjavio je Antoni Bartolači, direktor Sensor Tower-a, firme za marketinšku analitiku, za CNBC. "U više od 10 godina, koliko Sensor Tower procenjuje instalacije aplikacija, prva tri dana Threads-a bila su zaista jedinstvena."

Ali, kako dodaje, podaci Sensor Tower-a ukazuju na značajan pad angažmana korisnika od lansiranja Threads-a: broj dnevnih aktivnih korisnika u utorak i sredu bio je manji za oko 20% u odnosu na subotu, a vreme provedeno na platformi smanjeno je za 50%, sa 20 na 10 minuta.

Similarweb, kompanija za digitalne podatke i analizu, beleži slične trendove. Threads je zabeležio pad od preko 25% dnevnih aktivnih korisnika između svog vrhunca 7. jula i ponedeljka za korisnike Threads-a na Android telefonima širom sveta.

Od svog debija 5. jula, Threads je privukao pažnju zbog integracije sa Instagramom, algoritamskog feed-a i pozitivnih reakcija oglašivača. Svega dan od lansiranja Threads-a, The Verge je izvestio da su korisnici već objavili više od 95 miliona postova i da je bilo 190 miliona lajkova, na osnovu internih podataka kompanije koje je portal pregledao.

Adam Moseri, glavni direktor za Instagram i Threads u Meta kompaniji, izjavio je da ne planira da prioritizuje vesti ili politiku na novoj platformi, što znači da neće biti direktne zamene za Twitter za neke korisnike.

"Kompaniji Meta treba samo jedan od četiri Instagram korisnika da koristi Threads mesečno kako bi bio veliki koliko i Twitter," izjavila je Jasmin Enberg, glavni analitičar u Insider Intelligence-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA