Vreme čitanja: oko 1 min.

Instagram dodaje šablone za Reels: Evo kako da ih koristite za vaše video snimke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novim ažuriranjem Instagram vam omogućava da lakše pravite svoje snimke uz korišćenje unapređenih šablona za kreiranje Reels videa

  • 0

Instagram uvodi značajna ažuriranja za svoju popularnu funkciju - Reels. Šabloni za Reels, koji korisnicima omogućavaju da kreiraju sopstvene videozapise na osnovu tuđih, dobijaju niz poboljšanja.

Unapređeni šabloni omogućavaju rastavljanje Reels videa u predefinisan format u koji korisnici mogu ubaciti svoje fotografije i videozapise. To značajno pojednostavljuje proces pravljenja Reels snimaka. Takođe, ovakvi šabloni podstiču širenje sadržaja koji se samo minimalno razlikuje od ostalih videa.

Novim ažuriranjima, Instagram ide korak dalje sa opcijom kopiranja i lepljenja, omogućavajući da šabloni sadrže i tekst i prelaze, odnosno tranzicije, iz originalnog videa. Korisnici, međutim, imaju mogućnost da prilagođavaju različite elemente ukoliko ne žele da njihov video bude potpuno identičan originalu.

Instagram je dodao i više načina za pretragu šablona, uključujući novu stranicu sa preporukama za šablone i sekvence popularne među korisnicima. Svi šabloni koje su korisnici sačuvali za kasnije će takođe biti prikazani na ovoj stranici.

Evo kako da pristupite šablonima:

  • Dodirnite dugme za objavu na početnoj stranici Instagrama
  • Izaberite Reel
  • Dodirnite ikonu u donjem levom uglu ekrana da otvorite svoju galeriju
  • Na kraju, izaberite opciju Templates

Slične opcije šablona već postoje u drugim aplikacijama za kratke video formate, kao što je TikTok. Čini se da ovim potezom Instagram želi da pridobije nove korisnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA