≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogromna promena na Twitteru: Recite zbogom ptičici, Mask menja poznati logo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Twitter, sada X Corp, menja svoj prepoznatljivi logotip ptice u "X" kao deo sveobuhvatne promene brenda

  • 0
Ilon Mask Elon Musk Twitter Foto: kovop / Shutterstock.com

Ilon Mask, vlasnik Twittera, izrazio je nameru da ukloni prepoznatljivi logotip Twittera, pticu, i zameni ga simbolom "X". Uprkos Maskovoj istoriji neozbiljnih ili neostvarenih izjava, ovog puta je naumio da promeni ime kompanije u X Corp, smatrajući da bi promena trebalo da se dogodi već odavno.

Maskova vizija je stvaranje "super aplikacije" nazvane "X", koja bi bila slična kineskoj aplikaciji WeChat.

Ovu najavu je izneo u nedelju kada je objavio nameru za promenom Twitterovog logoa, izjavivši: "Uskoro ćemo se oprostiti od brenda Twitter i, postepeno, od svih ptica."

Izvršna direktorka kompanije, Linda Jakarino, izjavila je da je ova promena brenda uzbudljiva nova prilika. Ona je naglasila uticaj koji je Twitter ostvario na način na koji komuniciramo, uz najavu da će X ići dalje, transformišući "globalni trg", kako Mask voli da naziva Twitter.

Super aplikacije, poput indijskog PayTM-a i indonezijskog GoJek-a, su nezaobilazan deo svakodnevnog života ljudi u Aziji. WeChat, aplikacija za poruke i društvene mreže, izrastao je u jednu od najvećih aplikacija u regionu, sa procenjenih 1,29 milijardi korisnika samo u Kini.

Od kada je Mask kupio Twitter u oktobru 2022. godine, kompanija je preimenovana u X Corp. Nakon privremene promene logoa u aprilu sa Dogecoin-ovim Šiba Inu psom, koja je pomogla porastu vrednosti ove kriptovalute, Mask je optužen za insajdersko trgovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA