Vreme čitanja: oko 1 min.

YouTube kopira Instagram i TikTok sa novim Shorts funkcijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove inovacije jasno pokazuju da YouTube, u naporima da poboljša svoju platformu, ne preza od toga da dobije inspiraciju od svojih konkurenata

  • 0
YouTube Shorts aplikacija Foto: Ascannio / Shutterstock.com

YouTube nastavlja da prati (ali ne i da postavlja) trendove kratkih video zapisa, unapređujući svoju Shorts funkciju. Sada, ova platforma uvodi nekoliko noviteta koji su dobro poznati korisnicima Instagrama i TikToka.

Jedna od najzanimljivijih funkcija je "Collab" opcija, koja korisnicima omogućava da snime Shorts video uporedo sa postojećim YouTube klipom, funkcionalnost koju su Instagram i TikTok već neko vreme nudili.

YouTube takođe uvodi funkciju "Q&A sticker", gde publika može postaviti pitanja na koja kreatori mogu odgovoriti putem komentara ili novim Short klipom. Ova interaktivna opcija je već dostupna na Instagramu i TikToku.

U želji da olakša korisnicima kreiranje Shorts video zapisa iz postojećeg sadržaja, YouTube nudi nove alate za konverziju horizontalnih video zapisa u portretno orijentisane Shorts.

Ostale funkcije koje treba spomenuti uključuju mogućnost da korisnici sačuvaju Shorts u plejlistu, da prikazuju uživo snimke na Shorts feed-u i da brzo kopiraju efekte i audio iz remiksovanih klipova. Ove inovacije jasno pokazuju da YouTube, u naporima da poboljša svoju platformu, ne preza od toga da dobije inspiraciju od svojih konkurenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA