Vreme čitanja: oko 1 min.

Ozbiljan alarm za Threads: Platforma izgubila gotovo 80 posto dnevno aktivnih korisnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Društvena mreža Threads suočava se sa oštrim padom dnevnih aktivnih korisnika, dok X, prethodno poznat kao Twitter, održava stabilan broj korisnika

  • 0
Meta Threads Foto: Shutterstock

Društvena mreža Threads pretrpela je drastičan pad broja aktivnih korisnika. Prema podacima koje je objavila kompanija Similarweb, broj dnevnih aktivnih korisnika Threads-a smanjio se za 79% za svega mesec dana. Početkom jula, platforma je brojala oko 50 miliona dnevnih aktivnih korisnika, dok je taj broj sada pao na svega oko 10 miliona.

Za korisnike Threads-a nije samo broj onih koji su aktivni opao, već i vreme koje provode na platformi. Naime, vreme provedeno u aplikaciji smanjilo se sa 21 minuta na manje od tri minuta dnevno.

S druge strane, platforma X, koja je ranije bila poznata kao Twitter, zadržava stabilnu korisničku bazu. Prema trenutnim podacima, ova platforma ima oko 100 miliona dnevnih aktivnih korisnika na Android uređajima, koji u proseku provode 25 minuta pregledajući Feed.

Mark Zakerberg, osnivač kompanije Meta, u nizu postova je istakao da intenzivno radi na stabilizaciji usluge Threads i dodavanju novih funkcija. Međutim, kritičari smatraju da su ovi potezi došli prekasno i da su nedovoljni za oživljavanje platforme.

Zanimljiv kontrast između ove dve platforme predstavlja i pristup moderaciji sadržaja. Za razliku od X, Threads ima mnogo strožiju politiku moderacije, što može biti razlog zbog kojeg korisnici, koji preferiraju veću slobodu, ostaju verni platformi X.

U međuvremenu, medijska borba između Ilona Maska i Marka Zakerberga postaje sve intenzivnija. Dok Mask koristi svoje platforme da generiše medijsku pažnju, Zakerberg apeluje na ozbiljniji pristup i jasne komunikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA