Vreme čitanja: oko 1 min.

YouTube će vas uskoro primoravati da gasite blokatore reklama: Pojavljivaće se tajmer

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored upozorenja, na ekranu se pojavljuje tajmer u trajanju od 30 do 60 sekundi, smešten u gornjem desnom uglu

  • 1
Youtube aplikacija telefon Foto: Pixabay

YouTube, najpopularnija svetska platforma za deljenje video sadržaja, započela je testiranje nove funkcije koja cilja korisnike koji koriste blokatore reklama. Kako navodi portal Search Engine Land, ovaj test uključuje prikazivanje upozorenja koje obaveštava korisnike da korišćenje blokatora reklama, odnosno adblockera na YouTube platformi nije dozvoljeno.

Ovo upozorenje sadrži tri ključne informacije:

  • Reprodukcija video snimaka biće blokirana ukoliko je adblocker aktivan.
  • Reklame su razlog zašto je YouTube platforma dostupna besplatno.
  • Korisnici imaju opciju da izbegnu reklame tako što će se pretplatiti na YouTube Premium servis.

Pored upozorenja, na ekranu se pojavljuje tajmer u trajanju od 30 do 60 sekundi, smešten u gornjem desnom uglu. Tajmer pokazuje koliko vremena korisnik ima da reaguje pre nego što se prikaže sledeća reklama.

Na kraju ovog upozoravajućeg prozora, korisnicima su dostupne dve opcije:

  • Dozvoliti prikazivanje reklama na YouTube platformi ili
  • Probajte YouTube Premium servis.

Prema dostupnim izveštajima, YouTube trenutno testira ovu funkciju globalno, ali samo na određenim grupama korisnika. Ako ste jedan od odabranih korisnika, gledanje videa će biti onemogućeno sve dok ne omogućite prikaz reklama ili se ne pretplatite na Premium servis.

Vredno je napomenuti da ova inicijativa nije nova – korisnici su počeli da primećuju ova upozorenja još u junu. Onima koji su rešeni da koriste YouTube bez reklama i bez Premium članstva, opcije postaju sve ograničenije, s obzirom na to da YouTube intenzivira mere protiv dodataka koji omogućavaju gledanje videa van mreže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uvek uz vetar

    16. avgust 2023 | 12:54

    YouTube krši zakon jer nije ni vlasnik ni stvaralac video klipova. Skladištar bi da zarađuje na tuđoj muci , objavljivanjem reklama. Greška u startu . Trebali su autore video klipova ugovorom obavezati na pretplatu( objavljuješ , reklamiraš se , plati ) .Svi sajtovi za prodaju tako i funkcionišu. Neću da me bilo ko maltretira reklamama .Ako sam mogao da se odviknem od fb zbog preteranog reklamiranja , uradićemo to i s YouTube marketingom. Kad tad će neko to videti pa pokrenuti konkurenciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA