≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Instagram novom funkcijom zbunio korisnike: "Šta je ovo, lajkovi mi lete po ekranu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi korisnici su ostali zbunjeni nakon novog ažuriranja Instagrama

  • 1
Instagram aplikacija logo Foto: Sonia Bonet / Shutterstock.com

Gotovo sve društvene mreže prošle su kroz neki vid preobražaja u poslednje vreme – Facebook je postao Meta, Twitter je promenio naziv i postao X, a pojavila se i nova aplikacija Threads za koju su gotovo svi korisnici rekli da je veoma dobra kopija Maskove aplikacije.

A kakvu je to promenu uveo Instagram, za koji smo mislili da više ne može da nas iznenadi?

Lajkovi koji "lete" po ekranu postali su dostupni korisnicima Instagrama širom sveta, a novo ažuriranje aplikacije izazvalo je negativne reakcije korisnika ove društvene mreže.

"Može li ovo da se isključi?" i "Zbog čega mi lajkovi lete po ekranu?" samo su neki od komentara korisnika.

Nova verzija "lajka" izazvala je negodovanje prvenstveno zbog toga što odvraća pažnju od "skrolovanja" po početnoj strani, budući da veliko roze srce koje se do sada pojavljivalo nakon duplog klika na sredini objave sada "leti" po čitavom ekranu, prenosi CDM.

Iako trajnog rešenja za izbegavanje noviteta koji je uveo Instagram nema, korisnici koji žele da što je moguće duže uživaju u prethodnom, nenametljivom lajkovanju, mogu jednostavno da isključe automatsko ažuriranje aplikacije.

Na ovaj način, prethodna podešavanja biće dostupna još neko vreme, dok aplikacija ne bude zahtevala ažuriranje radi nastavka njenog korišćenja. Naravno, ovo je moguće samo ukoliko se aplikacija već nije automatski ažurirala preko noći – ukoliko jeste, povratka na pređašnju verziju nema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knezevic

    18. avgust 2023 | 12:26

    Za android uvek ima povratak nazad. Deinstalirati IG i sa neza skinuti staru verziju u formatu apk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA