Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko Mask ukloni funkciju blokiranja, X bi mogao da bude izbačen iz prodavnica aplikacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uklanjanjem funkcije blokiranja korisnika na X (nekada Twitter), moglo bi da ima ozbiljne posledice, uključujući uklanjanje aplikacije iz prodavnica aplikacija

  • 0
Društvena mreža X, X, Ilon Mask, aplikacija Foto: Tama2u / Shutterstock.com

Funkcija blokiranja na platformi X omogućava korisnicima da zabrane određenim nalozima da ih prate, kontaktiraju ili gledaju njihove tvitove. To je alat koji pomaže u kontroli interakcija na platformi, može da spreči onlajn maltretiranje, a u nekim slučajevima i da zaštiti korisnike od uhođenja.

Ukoliko Ilon Mask ukine ovu funkciju, sve ovo će biti onemogućeno. Međutim, Mask je izjavio da će X i dalje omogućiti blokiranje direktnih poruka. "Blokiranje će biti uklonjeno kao 'opcija', osim za direktne poruke," tvitovao je on u petak.

Uklanjanje funkcije blokiranja moglo bi da dovede do problema za X, jer bi to moglo da prekrši uslove i odredbe App Store-a i PlayStore-a kada je u pitanju sadržaj koji generišu korisnici.

Google PlayStore zahteva od aplikacija koje sadrže ili omogućavaju sadržaj generisan od strane korisnika, kao što su X, Facebook i Threads, da implementiraju efikasnu moderaciju. Zahteva se i sistem unutar aplikacije za prijavljivanje i blokiranje spornog sadržaja.

Apple-ov App Store postavlja slična pravila, uključujući mogućnost blokiranja zlonamernih korisnika i mehanizam za prijavljivanje uvredljivog sadržaja.

Kršenje ovih pravila moglo bi da dovede X u rizik od uklanjanja iz prodavnica aplikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA