Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata funkcija Instagrama uskoro stiže na Facebook i Messenger

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova funkcija omogućava kreatorima i javnim ličnostima da direktno komuniciraju sa svojom zajednicom

  • 0
Meta platforme kompanija Meta aplikacija aplikacije Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Meta, kompanija koja stoji iza Facebooka i Instagrama, najavila je da će popularna Instagram funkcija pod imenom "broadcast channels" uskoro biti dostupna i na Facebooku i Messengeru. Ovaj alat omogućava kreatorima i javnim ličnostima sa Facebook stranicama da šalju poruke, uključujući fotografije, video snimke i glasovne beleške, svojoj onlajn zajednici.

To će i dalje biti jednosmeran alat za komunikaciju, što znači da samo administratori stranice mogu slati poruke u kanalu. Međutim, učesnici mogu da reaguju na njih i glasaju u anketama.

Administrator stranice može lansirati kanal direktno sa svoje stranice, a Facebook će jednokratno obavestiti njihove pratioce da se pridruže nakon što pošalju prvu poruku. Na osnovu screenshotova koje je podelio Mark Zakerberg, glavni izvršni direktor kompanije Meta, "broadcast channels" će se pojaviti u Messenger četovima korisnika pod karticom koja je prikladno označena kao "Channels". Učesnici će dobijati obaveštenja svaki put kada vlasnik stranice pošalje ažuriranje, ali mogu utišati kanal u bilo kom trenutku.

Prema saopštenju kompanije Meta, svaki admin stranice gde je funkcija sada dostupna može započeti kanal ako želi. Ova funkcija još uvek nije dostupna svuda, i oni koji ne mogu da pronađu opciju za otvaranje "broadcast channela" mogu se za sada prijaviti na listu čekanja.

Očekuje se da će ova proširena funkcionalnost dodatno ojačati poziciju kompanije Meta u digitalnom prostoru, ali i otvoriti nove mogućnosti za kreatore sadržaja na više platformi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA