≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

WhatsApp testira novi način deljenja fajlova: Funkcioniše slično kao Apple Air Drop

Vreme čitanja: oko 1 min.

Funkcija još uvek nije spremna za širu upotrebu i trenutno je dostupna samo ograničenom broju beta testera

  • 0
WhatsApp aplikacija, WhatsApp logo Foto: Antonio Salaverry / Shutterstock.com

WhatsApp, poznata aplikacija za razmenu poruka, radi na uvođenju nove funkcije koja omogućava deljenje fajlova između korisnika u neposrednoj blizini. Ova funkcija je slična Apple-ovoj AirDrop funkciji i trenutno je dostupna samo u beta verziji aplikacije za Android uređaje.

Funkcija, koja je još uvek u fazi razvoja, omogućava korisnicima da bezbedno dele fajlove sa osobama u svojoj blizini bez potrebe za razmenom brojeva telefona ili drugih ličnih informacija. Korisnici mogu da podešavaju svoju vidljivost drugim korisnicima u blizini, a primanje fajlova zahteva odobrenje primaoca.

Bezbednost je naglašena kroz end-to-end enkripciju, što znači da su podaci zaštićeni tokom prenosa. Međutim, funkcija još uvek nije spremna za širu upotrebu i trenutno je dostupna samo ograničenom broju beta testera.

Pored razvoja nove funkcije deljenja fajlova, WhatsApp je ispravio i bug u vezi sa kamerom u aplikaciji, koji je uticao na neke korisnike. Ovaj problem je bio prisutan u prethodnim beta verzijama, ali je sada rešen u najnovijem ažuriranju.

Iako ove promene ukazuju na nastojanje WhatsApp-a da unapredi svoje funkcionalnosti, ostaje da se vidi kako će ova nova opcija deljenja fajlova biti prihvaćena od strane šireg kruga korisnika nakon što postane dostupna u finalnoj verziji aplikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA