Vreme čitanja: oko 1 min.

Instagram testira novu funkciju Flipside: Više nećete morati da pravite alternativne naloge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Funkcija "Flipside" omogućava korisnicima da kreiraju sekundarni profil koji mogu videti samo odabrani prijatelji

  • 0
Instagram aplikacija logo Foto: Unsplash

Instagram je nedavno započeo testiranje nove funkcije nazvane "Flipside", koja korisnicima omogućava da kreiraju privatni deo svog profila za deljenje sadržaja isključivo sa bliskim prijateljima.

Ova funkcija predstavlja zvaničan odgovor na fenomen "finstas" profila - sekundarnih, privatnih naloga koje korisnici Instagrama kreiraju pored svojih glavnih javnih profila. Razlika je u tome što "Flipside" omogućava privatnost bez potrebe za kreiranjem potpuno novog naloga​​​​.

Adam Moseri, šef Instagrama, izjavio je da iako je ova funkcija trenutno u fazi testiranja, još uvek nije sigurno da li će biti zvanično lansirana. Cilj "Flipside" funkcije je da korisnicima pruži jasniji prostor koji se oseća privatnijim, ali postoji dilema da li je potrebna još jedna funkcija za dosezanje manje publike, pored postojećih opcija kao što su sekundarni nalozi i lista "Bliski prijatelji"​​.

Funkcija "Flipside" omogućava korisnicima da kreiraju sekundarni profil koji mogu videti samo odabrani prijatelji. Kreiranje "Flipside" profila ne zahteva otvaranje novog Instagram naloga, ali korisnici će ipak morati da upravljaju dva odvojena profila, jer sadržaj podeljen na "Flipside" profilu neće biti vidljiv na glavnom nalogu​​.

Reakcije na ovu novu funkciju su pomešane. Dok neki izražavaju entuzijazam, drugi se pitaju zašto im je potreban još jedan profil na društvenim mrežama koji treba održavati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA