Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sređivanje tabova" stiže na Chrome za Android: Evo šta treba da znate

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako bude pravilno implementirana, ova funkcija bi mogla značajno da doprinese brzini Chrome pregledača na Android uređajima

  • 0
Chrome pregledač. Android Foto: Antlii / Shutterstock.com

U novom potezu koji cilja na korisnike koji se bore sa prevelikim brojem otvorenih tabova u svojim pregledačima, Google testira funkciju "Sređivanje tabova" za Chrome na Android uređajima. Ova funkcija, koja je trenutno u fazi razvoja, omogućava automatsko arhiviranje i brisanje neaktivnih tabova kako bi se olakšalo upravljanje i poboljšala brzina browsera.

"Sređivanje tabova" predstavlja novi pristup Google-a problemu pretrpanosti pregledača, automatski arhivirajući tabove koji nisu korišćeni duže vreme. Ova funkcija bi trebalo da korisnicima olakša navigaciju tako što će čistiti listu aktivnih tabova, dok istovremeno čuva arhivirane tabove dostupne za kasniji pregled ili vraćanje. Korisnici će moći da pregledaju svoje arhivirane tabove, kao i da ih obrišu ili vrate u aktivno stanje prema potrebi.

Ako bude pravilno implementirana, ova funkcija bi mogla značajno da doprinese brzini Chrome pregledača na Android uređajima, omogućavajući korisnicima da održe preglednost bez potrebe za ručnim zatvaranjem tabova. Međutim, postoji i zabrinutost da bi automatizovano arhiviranje moglo dovesti do frustracija kod korisnika ukoliko budu smatrali da su određeni tabovi nepravedno arhivirani.

Očekuje se da će "Sređivanje tabova" biti dostupno kroz opciju u chrome://flags za testiranje, sa potencijalnim javnim izdanjem u verziji Chrome 125 koja je planirana za maj. Ipak, postoji mogućnost da ova funkcija ne bude lansirana ukoliko testiranja pokažu da ne donosi očekivane koristi.

Kako stojite sa brojem tabova u vašem Chrome browseru na Androidu? Da li mislite da bi funkcija "Sređivanje tabova" bila od koristi?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA