Vreme čitanja: oko 1 min.

Snapchat će novim korisnicima isključiti funkciju rangiranja prijatelja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova promena dolazi nakon što su se roditelji pobunili

  • 0
Snapchat Foto: AlesiaKan / Shutterstock.com

Snapchat je nedavno najavio promene u vezi sa svojom novom funkcijom rangiranja prijatelja, nazvanom "Solar System", koja je deo pretplatničkog paketa Snapchat+.

Snapchat je odlučio da za nove korisnike funkciju "Solar System" bude podrazumevano isključen. Ova promena dolazi nakon što su se roditelji pobunili zbog mogućih socijalnih anksioznosti koje ova funkcija može izazvati kod korisnika.

Kompanija je primetila pozitivne povratne informacije od strane korisnika, što ukazuje na potencijalni nesklad između percepcije tinejdžera i njihovih roditelja kada su u pitanju socijalni rizici na internetu.

Ova funkcija omogućava korisnicima da vide koliko često njihov prijatelj komunicira s njima, prikazujući tog prijatelja kao Sunce u grafičkom prikazu našeg solarnog sistema, dok je avatar korisnika na planeti. Važno je napomenuti da ovo rangiranje nije vidljivo drugim prijateljima i da nije numeričko, kako ističe Snapchat.

Pretplatnici koji žele više uvida u prijateljstva sada moraju samoinicijativno da aktiviraju funkciju "Solar System". Oni koji to ne žele, neće biti izloženi ovoj funkciji.

Kompanija tvrdi da su ovakve funkcije razvijene kao odgovor na povratne informacije korisnika koji su želeli dublji uvid u dinamiku svojih prijateljstava na internetu. Snapchat veruje da funkcije poput "Solar System" pružaju dodatnu svest i kontekst koji često nedostaju u online konverzacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA