≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spotify sada može da vam napravi plejlistu ako mu napišete u kakvom ste raspoloženju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možete zatraži da vam napravi plejlistu za "čitanje za hladan, kišovit dan" ili "želim da se osećam kao lovac na vampire iz filma Blade"

  • 0

Spotify je nedavno predstavio novu AI funkciju koja omogućava korisnicima da kreiraju plejliste na osnovu teksta koji opisuje željenu atmosferu ili tematiku. Ovaj alat, nazvan AI Playlist, trenutno je dostupan u beta verziji za Spotify Premium pretplatnike na mobilnim uređajima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji.

Da bi iskoristili ovu funkciju, korisnici treba da otvore opciju "Vaša biblioteka" na Spotify aplikaciji i izaberu "+" dugme koje se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Nakon toga, iz padajućeg menija selektuju AI Playlist, gde mogu uneti opis za plejlistu koju žele, poput "muzika za čitanje za hladan, kišovit dan". Algoritam zatim generiše plejlistu od 30 pesama koje odgovaraju datom opisu. Korisnici mogu dalje prilagođavati rezultate dodatnim opisima sve dok ne postignu željeni rezultat, nakon čega mogu da sačuvaju plejlistu.

U testiranju, AI Playlist je pokazao impresivnu sposobnost da pronađe pesme koje odgovaraju i veoma specifičnim zahtevima. Na primer, generisao je odličan miks tehno muzike kada mu je zatraženo da napravi plejlistu koja bi korisniku omogućila "da se oseća kao lovac na vampire iz filma Blade".

Spotify ističe da korisnici mogu postići bolje rezultate koristeći opise koji sadrže "kombinaciju žanrova, raspoloženja, izvođača ili decenija", i da se u opisima mogu koristiti i reference na mesta, životinje, aktivnosti, filmske likove, boje, pa čak i emotikone.

Važno je napomenuti da AI Playlist neće generisati rezultate za zahteve koji nisu vezani za muziku, kao što su aktuelni događaji ili specifični brendovi, a postavljene su i mere protiv uvredljivih zahteva.

Korišćenje ovog alata do sada je bilo zabavno iskustvo i pruža brži način za sastavljanje plejlista u odnosu na ručno dodavanje pesama, a ujedno služi i kao alat za otkrivanje nove muzike. Ovo bi moglo biti korisnije čak i od Spotify-jevog AI DJ-a, koji pravi prilagođene plejliste na osnovu celokupne istorije slušanja korisnika sa ograničenim mogućnostima prilagođavanja konačnih rezultata.

Međutim, nova funkcija bi mogla biti jedan od razloga za očekivano povećanja cena pretplate na Spotify kasnije ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA